Sport

2011.12.05. 17:12

José Savónnal nem bírt a törökszentmiklósi gárda

A korábbi élvonalbeli gólkirály kubai balkezes 14-szer talált be, a TKE kikapott az őszi szezon utolsó bajnoki mérkőzésén.

G. G.

Balassagyarmat—Claas-Törökszentmiklósi KE 34-29 (21-16)
Balassagyarmat, 150 néző. V.: Kisfalvi, Péli.
TKE: Récsi — Boda 2, ZÖLDY 6, KOCSIS 6 (3), SZÖLLŐSI B. 6, Takács 3, Csató 1. Csere: Köteles (kapus), Gál D., Csikós, Stéhli 1 (1), Musits 1, Fejes M. 2, Losonc 1. Edző: Kis Gergely.
Hétméteresek: 7/6 ill. 6/4.
Kiállítás: 8 ill. 10 perc.

A mérkőzés elején Takácsot külön őrző segítségével, szoros emberfogással kivonta az összjátékból a hazai csapat, ám mindez nem lepte meg az ötletesen és kreatívan játszó miklósiakat, akik Kocsis és Zöldy góljaival vezettek (3-5). Nyolc perc után visszaállt hatos falra a Balassagyarmat, ami eredményes húzás volt, főleg úgy, hogy a túloldalon José Savón tarthatatlanná vált. A 42 éves, korábbi NB I-es gólkirály kubai balkezes szinte minden helyzetből betalált, az emberfogás sem bizonyult hatékony fegyvernek vele szemben. 20 percig fej fej mellett haladt a két csapat (11-12), az első félidő hajrájában azonban átvették a játék irányítását, és elhúztak a házigazdák.

A második játékrészt kettős emberhátrányban kezdte, mely során újabb két gólt kapott a TKE. Hétgólos hazai vezetés után hiába próbáltak kapaszkodni a miklósiak, ha esély nyílt volna a felzárkózásra, mindig jött Savón, aki egymaga 14 gólig jutott. A hasztalan üldözőverseny felemésztette Szöllősiek erejét, s öt perccel a vége előtt már-már a Cegléd elleni összeomlás látszott körvonalazódni (33-24). Ez szerencsére nem következett be, a miklósi gárda egy időkérés alatt rendezte sorait, s tartását megőrizve szépített az álláson.
Az őszi szezonból egy forduló még hátravan, ám az Ózd elleni találkozót (36-26) már korábban letudta a törökszentmiklósi csapat. A Magyar Kupa nyolcaddöntőjében kedden 19 órakor a szintén NBI/B-s Vác látogat a Lábassy sportcsarnokba. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, a döntetlen a szabályok értelmében a vendégeknek kedvez.
Kis Gergely: — Gratulálok José Savón győzelméhez! Nem csinált semmi olyat, amire nem készültünk, mégsem tudtuk feltartóztatni.

Az NB II. hét végi fordulójának eredményei
Férfiak: Kiskunmajsa—Törökszentmiklósi Székács 28-24, Mezőtúr—Békéscsaba 21-24, Kunszentmárton—Szeged-Algyő 33-29, Makó—Martfű 45-35. Nők: Jászberény—Abony 28-32, Szolnok—Gyömrő 25-23, Kállósemjén—Túrkeve 33-18.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!