Sport

2011.12.30. 18:22

Tavasszal a dobogó a Törökszentmiklós célja

A férfi kézilabda NB I/B-ben negyedik helyen zárta az őszi szezont a Claas-Törökszentmiklósi KE gárdája. Kis Gergely klubelnök-edző szerint az eredmény a realitást tükrözi, ezzel együtt tavasszal harcba szállnak a dobogóért.

Gönczöl Gábor

A törökszentmiklósi csapat kitűnően kapta el a rajtot, három forduló után három győzelemmel vezette a tabellát. Ekkor azonban két vereség következett, így a szezon hátralévő részében már „csak” a dobogó legalsó fokáért küzdhettek Szöllősi Balázsék. A papírforma alapján kötelezőnek vélt meccseket hozták, ám a listavezető Cegléd elleni hazai, valamint a balassagyarmati rangadón alulmaradtak, s 18 pontjukkal az üldözőboly élén kötöttek ki.
 — A rajt előtt kitűzött célunkat elértük — kezdte értékelését Kis Gergely klubelnök, egyben az együttes edzője. — Azt gondolom, tisztességesen helytálltunk, és az őszi szezonban mutatott játék alapján reális helyünkre kerültünk. Mindezt alátámasztja, hogy az előttünk álló Cegléd, Békés, Dabas hármas tagjaitól egyaránt kikaptunk. A bajnokság első felére 20 pontot terveztünk, s bár ettől kettővel elmaradtunk, nincs szégyenkezni valónk a negyedik hely miatt.

 — Mire számít a tavaszi folytatásban?
 — Ahogy tavaly a Gyöngyös, úgy idén a Cegléd kiemelkedik a csoport mezőnyéből. Az őket követő négy csapat közel azonos játékerőt képvisel, az őszi meccseken a pillanatnyi forma döntött. Tavasszal minden évben jobban szoktunk szerepelni, mint ősszel, most is bízom abban, hogy a bajnokság második felében legalább ennyi pontot tudunk még gyűjteni. Nagyon szép eredmény volna, ha ebben az erős bajnokságban meg tudnánk tartani negyedik helyünket, ezzel együtt a folytatásban a dobogó a célunk.

— A téli szünetben várhatók-e változások a játékoskeretben?
 — Reményeim szerint mindenki marad, sőt nagyon bízom benne, hogy a 2012/2013-as bajnokságot is ugyanez a csapat fogja elkezdeni.

 — Egyetlen NB I/B-s együttesként a legjobb nyolc közé jutottak a Magyar Kupában, amelynek január 10-i sorsolásán eldől, melyik élvonalbeli alakulat látogat majd Törökszentmiklósra. Egy nívós sztárcsapatnak, vagy egy verhetőbb riválisnak örülne jobban?
 — A realitás talaján maradva, mindegyik lehetséges ellenfél erősebb nálunk. Talán a Tata az egyetlen, amely verhető volna, mindenki más ellen minimálisak az esélyeink. Az eszem azt diktálja, jöjjön a Tata, de szívem szerint a Szegedet vagy a Veszprémet várom. Ha sikerül egy sztárcsapatot elhoznunk a városi sportcsarnokba, szeretnénk egy szép napot varázsolni szurkolóinknak.

Kép1: Takács Péter (labdával) és a fekete-fehér mezes miklósiak az őszi szezonban teljesítették az elvárást, a kupamenetelés pedig már csak hab a tortán
FOTÓ: ILLYÉS CSABA
Kép2: Kis Gergely szíve szerint a Szegedet vagy a Veszprémet várná ellenfélnek
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!