Sport

2012.04.27. 20:35

Drámai csatában vesztett az Olaj

Az EuroChallenge Kupa Final Fourjának első elődöntőjében az Olaj KK drámai csatában szenvedett vereséget a Besiktas ellen.

Szoljon.hu

Az Olaj együttese hétfőn már két edzést tartott Debrecenben. Pór Péter  még pénteken reggel is azt mondta, bizony szokatlan a fiúk számára a létesítmény, hiszen más a térhatás, kemény a gyűrű, a palánk és a parketta, ellenfeleik jobban hozzá vannak szokva az ehhez hasonló méretű csarnokokhoz.

— Egyébiránt a körülmények ideálisak számunkra, nem lehet panaszunk, csak a feladatra kell koncentrálnunk. Pénteken délelőtt tartottunk még egy dobóedzést, ebéd után csendes pihenő volt, aztán indultunk el a mérkőzésre — nyilatkozta lapunknak a szolnoki szakvezető.
Szolnoki Olaj KK—Besiktas (török) 60-64 (17-13, 13-20, 10-14, 20-17)
Főnix Csarnok, 3500 néző. Vezette: Perez (spanyol), Rocha (portugál), Trawicki (lengyel).

OLAJ KK: Trotter 7, Mills 9, HORVÁTH Á. 10/6, NIKOLOV 13/9, BÁDER 11. Csere: Grebenár 2, Fodor, Gay 8/6. Szakmai igazgató: Pór Péter. Edző: Dragan Alekszics.

BESIKTAS: Arroyo 10, Hawkins 13/3, Cetin, ERCEG 17, MENSAH-BONSU 13. Csere: DAGLI 8, Yagmur, Kemp 3/3.
Vezetőedző: Ergin Ataman.
Az eredmény alakulása. 4. p.:  9-6,   , 8. p.: 13-9, 14. p.: 24-20, 18. p.: 27-29, 24. p.:36-37, 28. p.: 40-45, 34. p.:46-52 , 38. p.:56-56.
Kipontozódott: Trotter (40.)

Ami meglepetés volt, hogy az előre beharangozott több száz török szurkolónak se híre, se hamva nem volt, talán negyvenen lehetettek a Fekete Sasok hívei. Az Olaj-tábor viszont teljes létszámmal érkezett a cívisvárosba, zúgott a „mindenki szolnoki” kórus, majd a piros-fekete sokaság a kezdés előtt elénekelte a Himnuszt. Jól indított az Olaj, mert Báder rögtön válaszolt Mensah-Bonsu kosarára. Aztán Horváth és Nikolov triplája is beakadt, majd Grebenár szerelte a levegőben Mensah-Bonsut. Ataman mester nem sokáig bírta cérnával, 13-7-nél időt kért, és próbálta rendbe rakni fiait. A negyed végén a törökök büntetőztek, míg a mieink Gay és Grebenár eredményességével 17-13-ra vezettek. A folytatásban Gay és Hawkins is triplát szórt, aztán a szolnokiak eladott labdáit többször is megkontrázta a Besiktas, emiatt 26-27-es állásnál Pór Péter időt kért. A félidő végén is a törökök vezettek, lévén az Olaj elszúrta utolsó támadását, 30-33. A statisztikákat nézve feltűnő volt, hogy a vendégek milyen jól lepattanóztak, 27:19 volt az arány, de az is látható volt, hogy míg a törökök ellen csak öt faultot ítéltek, a mieink ellen tizenegyet az első húsz percben.

A nagyszünet után folytatódott az óriási, ember ember elleni harc, a mieink csak Báder közeli találataiban bízhattak, mert a távoli dobások a próbálkozás szintjén maradtak. A lepattanókat pedig leginkább a Besiktas játékosai szerezték meg. A záró játékrész 40-47-res állásról indult, Kemp tripláját Horváth és Gay hármasai követték. A továbbiakban tartotta előnyét a török gárda, amely öt perccel a vége előtt 56-49-re vezetett. Nikolov csökkentett a hátrányon, majd szintén a bolgár játékos egyenlítette ki az övéi hátrányát. A pokolian izgalmas végjátékban 58-58 után a szerencsésebb vendégek jól büntetőztek, és kicsikarták a győzelmet a jól játszó hazaiakkal szemben. A folytatásban vasárnap a lapzártánk után végződő másik elődöntő (Chalon—Ljubercy) találkozó vesztesével játszanak a piros-feketék.

Hogy mi volt a véleménye a meccsről az edzőknek, a szombati Új Néplapban elolvashatja!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!