Sport

2012.04.07. 23:13

Egygólos vereség az egri rangadón

Rangadóra útazott a labdarúgó NB II. Keleti csoportjának listavezetője, a Szolnoki MÁV FC legénysége Egerbe, szombaton délután. A tabella negyedik helyén tanyázó házigazda, tavasszal több pontot szerzett, mint a kék-fehér legénység, azaz jó formában várta az éllovas elleni összecsapást.

Gelei József

Nem volt könnyú helyzetben az összecsapás előtt a Tisza-partiak vezetőedzője, Romanek János, hiszen szokásával ellentétben alaposan fel kellett forgatnia kezdőtizenegyét.

- Sajnos Törtei Tamás és Szelecki Alex sérülése nem jött rendbe, rájuk egyáltalán nem számíthatok, de a Vecsés ellen kényszerből lecserélt Lengyel Béla is csak a kispadon kezd, fájós bokája miatt - tudtuk meg a kezdés előtt a szolnoki szakvezetőtől. - Bármilyen fura, péntek azt álmodtam, hogy bátran módosítsak jól bevált szerkezetünkön. Mivel az egriek két csatárral játszanak, Papp Szilárdra és Balogh Pálra vár a feladat, hogy semlegesítse Pavlovot és Hrisztovot, Mile Krisztián pedig mögöttük biztosít. A középpályát így viszont megerősítettem, remélem élni is tudunk létszámfölényünkkel.
Ami a másik oldalt illeti, az egy éve még Szolnokon dolgozó Simon Antal ragaszkodott alapcsapatához, s a tavaly még sziontén Tiszaligetben szerepelt Igor Pisanjukot még a kispadra sem ültette le.

Eger-Szolnoki MÁV FC 1-0 (1-0)

Eger, 400 néző, vezette: Solymosi Péter (L. Tóth, Szilágyi)

Eger: Sztankó - Preklet, Katona, Knakal, Hamouz - Pavicsevics - Balog Zs., Dobric (Benke, 89.), Farkas Á. - Hrisztov (Koós, 61.), Pavlov (Bíró P., 86.). Edző: Simon Antal:

MÁV: Tóth Z. - Papp Sz., Mile, Balogh P. - B. Tóth (Kocsis, 46.), Kállai (Lengyel B., 64.), Zováth, Rokszin, Mundi - Szepessy, Vári (Németh T., 78.). Edző: Romanek János.

5. perc: Mile gurította vissza kapusának a labdát, aki az ötösről pont a tizenhatoson álló középhátvédet rúgta hátba. A labda éppen Dobric elé pattant, aki azonban ahelyett, hogy azonnal az üres kapuba gurított volna, kivárt, a "berepülő" Mile pedig szögletre mentett.
12. perc: Gyors támadást vezett a bal oldali vonal mellett a SzolnoK. Vári kényszerítőzött Mundival, majd a tizenhatos bal sarkáról elhamarkodottan kapura lőtt, Sztankó biztosan védett.
22. perc: Rokszin indította Mundit a bal oldali vonal mellett, a szélső egy csel után, a szögletzászlótól jó tekert középre, Sztankó az előrevetődő Vári elől az utolsó pillanatban kapta ölbe a labdát.
28. perc: Pavlov fordult le Baloghról a balösszekötő helyén, beívelését Dobric a rövid sarokról csúsztatta a jobb kapufa mellé, 1-0.
38. perc: Preklet gurította vissza a labdát a jobb oldali alapvonalról, Pavlov 11 méterről, a jobbösszekötő helyéről a hossza sarok mellé pörgetett.
43. perc: Vári estében is kiugratta Mundit, aki az alapvonaltól öt méterre éles középre lőtte, Szepessy feje előtt azonban elsuhant labda.
53. perc: Szepessy pörgette ki a labdát a leshatárról induló Kocsist, aki a tizenhatos jobb sarkáról elhamarkodottan a kapu fölé lőtt.
55. perc: Farkas tekert szabadrúgást jobbról a kapu elé, Katona fejesét Tóth Zoltán óriási bravúrral tenyerelte ki a gólvonalról, az ismétlés pedig Balogh Pál testéről vágódott szögletre.
71. perc: Egyenlítési alkalmat szalasztott el a Szolnok: Sztankó rosszul rúgta ki a visszagurított labdát, Szepessy levette, majd pontosan tálalt a mellette robogó Mundi elé, aki azonban nem tudta átvenni, majd 16 méterről a léc fölé lőtt.
74. perc: Farkas jobb oldali szabadrúgását Knakal a felhők fölül, senkitől sem zavartatva a bal felső mellé fejelte.
76. perc: Farkas 20 méteres szabadrúgását Tóth Zoltán hihetetlen bravúrral, ujjheggyel a felső lécre tolta, majd Koós ismétlésébe is bel tudott vetődni.
78. perc: Mundi jobb oldali szabadrúgását Kocsis lefejelte, Szepessy pedig a hálóba kotorta a labdát, ám mindez lesről történt, így nem változott az eredmény.
81. perc: Koós jobb oldali beadását Farkas 8 méterről fejelte a léc fölé.
83. perc: Mile felívelését Németh Tamás már átemelte Sztankó kapuson is, ám a visszafutó Katona a gólvonalról kivágta a labdát.
Az történt a mérkőzésen, amire számítani lehetett, az egri pontrúgások, ívelések több veszélyt jelentettek a szolnoki kapura, s ezek egyikéből Dobric meg is szerezte a mindent eldöntő találatot. Ugyan a Tisza-partiak előtt is akadt gólszerzési lehetőség, ám igazából nem volt átütőerő támadásaiban.

Gelei József -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!