Sport

2013.01.15. 13:33

A francia Gravelines ellen nyitnak a piros-feketék

Az Adria Liga-derbik közepette EuroChallenge Kupa-mérkőzés vár a Szolnoki Olaj kosárcsapatára, amely ma este hét órakor a francia Gravelines Dunkerque csapatát fogadja a Tiszaligeti Sportcsarnokban.

Szoljon.hu

A második csoportkörnél tart a kupasorozat. A G jelű négyesben két francia együttes, a Paris Levallois és a Gravelines Dunkerque, valamint az izraeli Hapoel Holon lesz az Olaj vetélytársa. Közülük két gárda juthat tovább a play-off rendszerű negyeddöntőbe. A csatározások mától február 26-ig tartanak. Az elmúlt évadban negyedik helyezett szolnokiak hazai pályán a Gravelines ellen nyitnak.

A francia és a magyar bajnok nem először találkozik egymással a EuroChallenge Kupában, hiszen a 2010-2011-es évad első csoportkörében is összemérték erejüket. Akkor az újonc Olaj 70-69-re győzött a Tiszaligetben, a dunkerque-i visszavágón viszont a franciák diadalmaskodtak 82-71-re, és jutottak tovább a csoportból. 

Érdemes lehet megnézni, hogy mennyiben változott a felek összetétele az elmúlt két évben. A francia csapatot továbbra is Christian Monschau edző irányítja, soraikból Yannick Bokolo, Cyril Akpomedah és Julius Johnson maradt meg hírmondónak.
Az Olaj színeiben Báder Márton, Fodor Márton, Grebenár Péter, Horváth Ákos és Trepák Zoltán szerepelt a fentebb említett mérkőzéseken, Dragan Alekszics mint másodedző ténykedett már abban az időszakban is a csapat mellett.

Egy biztos, nem könnyű dolga a magyar bajnok Olajnak. Nenad Ascserics edző ezt mondta a mérkőzés előtt:
– Nagyon jó csapattal játszunk, amely egyébként az egyik legjobb a francia bajnokságban. Roppant kemény mérkőzésre számítok, ezért is sokkal több erőt és energiát kell mozgósítanunk, mint a Podgorica ellen ahhoz, hogy nyerni tudjunk.

Igen erős és nehéz csoportba kerültünk. Három kiváló együttes az ellenfelünk, és nagyon meg kell majd izzadnunk a továbbjutásért. De mindent meg fogunk tenni azért, hogy bekerüljünk a legjobb nyolc közé a Eurochallenge-ben.

Szoljon.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!