Sport

2013.01.29. 18:52

Egy órán át vezetett a MÁV

A Szolnoki MÁV FC labdarúgó csapata szerdán kora délután a spanyolországi edzőtáborból hét végén hazatért Ferencváros vendége volt.

Szoljon.hu

Míg a kék-fehérek a megye kettes Rákóczifalva (17-0) és az NB I-es Eger (1-0) ellen játszottak felkészülési mérkőzést a napokban, addig az Üllői útiak a Dinamo Kijev, az FC Basel és a Steaua Bukarest gárdájával találkoztak Marbellán.

A Tisza-parti klub szakvezetője, Kis Károly két játékosára nem számíthatott a zöld-fehérek ellen: az egri összecsapáson győztest gólt szerző Vári Barnabás szombaton rúgást kapott a bal bokájára (részlegesen beszakadtak a szalagok), emiatt két hét kihagyás vár.

A tavasszal térdszalag-műtéten átesett Antal Gábor ugyan elkezdte már az edzéseket, most kiderült, továbbra sem teljesen egészséges. Újabb artroszkópos beavatkozás vár rá, melyet február 14-én hajt végre Székesfehérvárott dr. Abkarovics Gézánál.

Ferencváros-Szolnoki MÁV FC 2-1 (0-1)

Goldall-pálya, 200 néző.
FTC: Ranilovic - Jovanovic (Simita), Otten (Fell), Lelo, Sváb - Gyömbér (Busai), Aborah - Somalia (Hakola), Csukic (Orosz), Zeravica - Böde (Holman). Edző: Ricardo Moniz.

Szolnok (I. félidő): Pokorni - B. Tóth, Gyagya, Grúz, Rokszin - Tamási, Sipeki - Lengyel B., Nagy I., Mundi - Bohner. II. félidő: Tóth Z. - Pintér L., Mile, Balogh P., Fritz - Balaskó, Tisza - Kállai, Szepessy, Mundi - Kocsis. Edző: Kis Károly.

3. perc: Otten csak szabálytalanság árán tudta elválasztani a labdától Bohnert a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt büntetőt Nagy István higgadtan helyezte a bal sarokba, 0-1.
67. perc: Holman átadását Zeravica öt méterről passzolta Tóth Zoltán kapujába, 1-1.

71. perc: Hakola jobb oldali beadása mindenki felett átszállt, a hosszún érkezett Orosz és 10 méterről a hálóba bombázott, 2-1.
A találkozó érdekessége volt, hogy az ősszel még a Ferencvárost erősítő Grúz Tamás ezúttal már a szolnoki védelem tengelyében kapott szerepet és remekül semlegesítette a válogatottba meghívott Böde Dánielt.

A szolnoki gárda villámgyorsan megszerezte a vezetést, majd bő egy órán keresztül állta a hazai rohamokat. A hajrában aztán a Fradi bedarálta vendégét, ám a látottak alapján a MÁV FC-nek nincs oka a szégyenkezésre az eredmény miatt.

Szoljon.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!