Sport

2013.01.26. 21:27

Egy tucat gólt lőttek a szolnoki pólósok

Az élvonalbeli vízilabda-bajnokság 15. fordulójában a Dózsa öt góllal verte a BVSC legénységét.

Szoljon.hu

Fotó:

Szolnoki Dózsa-Közgép–BVSC-Zugló 12-7 (2-1, 3-3, 4-2, 3-1)

Tiszaligeti uszoda, 200 néző. Vezette: Pásztor A., Székely B.

SZOLNOK: DECKER A. – Negrean 1, Pásztor, KOVÁCS O. 2, KIS G. 1, Nyéki 2, GOCICS 2. Csere: Hosnyánszky 2, Vörös, Alekszics 2, Hangay Z., Marnitz G., R. Georgescu. Szakmai igazgató: Kovács István. Edző: Cseh Sándor.

BVSC: Meixner – Rajna, Szűcs, Borsós 1, CZIGÁNY K., Ambrus F. 1, Létay. Csere: Györke (kapus), Szabó B., Nagy S., Bedő, Zsoldos, KOTSZIDISZ 4, Mészáros Cs. 1. Edző: Dabrowski Norbert.
Emberelőnyből: 9/6, ill. 6/2.
Ötméteresből: -, ill. 4/1.
Kipontozódott: Kovács O. (31. p.)

Cseh Sándor, a szolnokiak edzője azt mondta a mérkőzés előtt, hogy nem lesz egyszerű, mert a BVSC erős és szeszélyes csapat, és képes a legjobbakat is megszorítani, bárkiről is legyen szó. Minderre bizonyságul a szolnokiak és a Vasas is mindössze egy góllal tudta legyőzni a vasutasokat az őszi szezon összecsapásán.

Úgy indult a mérkőzés, hogy fölényes győzelem lesz a vége, hiszen előbb Kovács Olivér talált be, majd a bekk azt is bemutatta, hogy nem csak lőni, hanem passzolni is tud, pazar átadását Alekszics értékesítette. Hét percig kapura veszélytelen volt a vendégcsapat, aztán a negyed utolsó pillanataiban Kotszidisz mégiscsak betalált a Dózsa hálójába.

Sőt, az utóbb emlegetett pólós a második negyed elején ki is egyenlítette csapata hátrányát, 2-2. A folytatásban Hosnyánszky, majd Ambrus volt a gólok sora, aztán a szerb válogatott, Gocics passzát Nyéki húzta be, 4-3. Egyenlíthettek volna újra a vasutasok, ám Létay ötméteresét a két kapufa találkozása hárította, a bírók rövid tanácskozás után úgy ítélték meg, hogy nem volt gól.

El tudják képzelni a vasutasok reakcióját, akik az életükre esküdtek, hogy a játékszer nem a kapufáról, hanem a hálótartó vasról pattant vissza. Erre föl a bírók két gyors támadó-, vagyis pólós nyelven kontrafaultot ítéltek a hazaiak ellen, Kotszidisz pedig sokadszorra egyenlített. Negrean újra a hazaiaknak szerzett vezetést, erre fül ismét kapott egy ötméterest a BVSC. Most nem volt vita, mert Czigány lövését Decker bravúrral hárította.

A fordulást követően meglódult a Szolnok, Alekszics remek lövést küldött a jobb alsóba, erre föl Mészáros is betalált, de Kis Gábor két védővel a nyakán is pazar csavart küldött a vendégek kapujába, 7-5. Borsós kapufára lőtt egy ötméterest, minderre Kovács Olivér egy pazar találattal reagált, 8-5. A továbbiakban egy-egy gól esett, és Dabrowski edző még semmi nem volt elveszve, Nyéki azonban 9-6-ra módosította az állást a negyed végén. A záró negyedben Decker lehúzta a rolót, remekül védett a szolnoki kapus, társai pedig bebiztosították csapatuk újabb győzelmét.

Úgy tűnik, hogy a fenti összeállításban fogja végigjátszani a tavaszt a szolnoki csapat, ugyanis Alex Giorgetti bár csütörtökön szóban igent mondott a szolnokiak ajánlatára, másnap azonban visszamondta a szerződést, és úgy döntött, hogy marad Debrecenben.

Kovács István:
– Egy nagyon jó BVSC-t sikerült megvernünk.

Dabrowski Norbert:
– Az a vicc, hogy jól játszottunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!