Sport

2013.01.19. 17:08

Huszonöt csapat indul a hagyományos megyei bajnokságon

Vasárnap megkezdődik a megyei labdarúgó-igazgatóság által szervezett hagyományos téli terembajnokság, melyre idén huszonöt egyesület küldte el nevezését. A selejtezőket Tiszafüreden, Jászberényben és Mezőtúron, míg a döntőt Kunhegyesen rendezik.

Gelei József

A jelek szerint ma már nem kell parancsszóval terembe „invitálni” a megyei bajnokságokban szereplő nagypályás csapatokat a szövetségnek, hogy részt vegyenek a több hétvégét átölelő tornasorozaton. Míg jó néhány éve még kötelező jelleggel indultak a megye egyes alakulatok a téli terembajnokságban, addig ma már, mikor önkéntes a nevezés, szinte versenyt futnak a csapatok, hogy beférjenek a szereplők közé.
Idén huszonöt, a megyei bajnokságokban szereplő klub csapata lép pályára a hét végén kezdődő selejtezőkben. Három helyszínen, hat csoportban, körmérkőzéses jelleggel döntik el a továbbjutást jelentő első hely sorsát. A február másodikán megrendezésre kerülő nyolcas döntőre a két legjobb második gárda is meghívást kap.

– Mivel a jászberényi B csoportban öt együttes küzd meg a továbbjutásért, azaz papíron több pont szerezhető, hogy a fair play szelleme ne sérüljön, ott a leggyengébb gárda eredménye nem számít bele az összesítésbe – tudtuk meg a megyei igazgató Varga Zsolttól. – A tornán egyébként a hagyományos 5+1–es foci szabályai érvényesek, a játékidő pedig 2x15 perc lesz.

A csapatokban csak azok a játékosok léphetnek pályára, akik az adott klub érvényes igazolásával, játékengedéllyel rendelkeznek.

– A csapatvezetőknek nagyon oda kell figyelniük, ugyanis az átigazolási időszak még nem kezdődött el, azaz az új szerzemények a hét végén csak régi együtteseik színeiben szerepelhetnek. Amennyiben azonban valaki őszi csapatában játszik vasárnap, hiába cserél klubot a jövő héten, a döntőben nem játszhat új klubjában, Tehát azt javaslom, a klubcsere előtt álló labdarúgók hagyják ki a selejtezőt, s akkor a fináléban futballozhatnak. Vagy szerepeljenek régi csapatukban vasárnap, de akkor csak február másodika után igazoljanak át az új egyesületükbe – vélekedett az igazgató.

Ami a selejtezőcsoport beosztásait illeti, a tiszafüredi nyolcas tűnik a legerősebbnek, hiszen a tavalyi elődöntősök közül három (Tiszafüred, Nagyiván, Törökszentmiklós) is oda nyert besorolást. Ráadásul a tiszaszentimreiek éppen két hete, a Tisza-tó Kupán bizonyították be, mennyire otthonosan mozognak a teremben. És akkor még nem beszéltünk a Fegyvernekről, mely Abonyban döntőt vívott, Füreden pedig harmadik lett a közelmúltban.

Mezőtúron a házigazdáknak jutott a 2012–es bronzérmes Szajol és a kiszámíthatatlan Kunszentmárton, míg a Túrkeve látszólag könnyebb csoportba került.

Jászberényben kilenc csapat indul harcba a továbbjutás reményénben. Igazi esélyesnek a Vígh Tibor által dirigált Jászberény és a Jászfényszaru tűnik, de a Pusztamonostor (múlt héten középdöntősök voltak Abonyban) amolyan fekete lóként akár meglepetést is okozhat.
A döntőre február másodikán, Kunhegyesen kerül sor.

A program. Tiszafüred, Benedek Gábor Sportcsarnok, A csoport, 9 óra: Tiszaörs, Fegyvernek, Nagyiván, Kunhegyes. B csoport, 13.30: Bánhalma, Tiszafüred, Törökszentmiklós, Tiszaszentimre.
Mezőtúr, Városi Sportcsarnok, A csoport, 9 óra: Kengyel, Túrkeve, Nagykörű, Tiszajenő. B csoport, 13.30: Tószeg, Mezőtúr, Szajol, Kunszentmárton.
Jászberény, Bercsényi Sportcsarnok, A csoport, 8 óra: Jászjákóhalma, Jászfényszaru, Jászboldogháza, Szászberek. B csoport, 12.30: Jászdózsa, Jászberény, Jászalsószentgyörgy, Pusztamonostor, Jászladány.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!