Sport

2013.04.28. 10:01

A hajrában már gólkülönbséget javíthatott volna a MÁV FC

A bentmaradásért zajló versenyfutásban közvetlen riválisnak számító ellenfelet fogadott szombaton délután a Szolnoki MÁV FC NB II-es labdarúgó csapata a Véső utcában.

Gelei József

Két egymás után elvesztett összecsapás után nem volt könnyű helyzetben a szolnoki együttes szakvezetője. Kis Károly komoly összeállítási gondokkal küszködött az akár sorsdöntőnek is nevezhető szombati találkozó előtt, hiszen több játékosa is sérüléssel bajlódott. A télen érkezett Faggyas Milántól gólokat vártak tavasszal a Tisza-parti klubvezetők, ám az ex-honvédos támadó neve hetek óta a maródiak listáján szerepel. Hozzá csatlakozott a múlt héten két olyan labdarúgó, Nagy István és Lengyel Béla, aki fazont tudna adni a csapatnak. Sőt, a védelem biztos bontjának számító Grúz Tamás sem tudott pályára lépni a rangadón. Ezek után nem véletlen, hogy a hurráhangulat helyet csupán óvatos bizakodással várták a szolnoki szurkolók a mérkőzést.

A vendég Orosháza együttesénél sem volt sokkal örömtelibb a hangulat az összecsapás előtt, lévén az gárda utolsó négy bajnokiján vereséget szenvedett, ráadásul legutóbb a játékvezető kiállította a csapat karmesterét, Varga Róbertet.

Szolnoki MÁV FC-Orosháza 3-1 (0-0)
Véső u., 600 néző, vezette: Veizer Roland (Hofbauer, Makkosné)
MÁV: Pokorni - Vári, Balogh P., MILE, Fritz - Sipeki, BUSAI - Bohner (ROKSZIN, 61.), Nagy I., Mundi (Antal, a szünetben) - B. Tóth (SZEPESSY, 61.). Edző: Kis Károly.
Orosháza:  Molnár - Szűcs D., Futaki, Milenkovic, Szabó N. (Végh, 66.) -Kerepeczki, Ondrejó (Petrovic, 52.), MAKRA, Mohamed - ÁCS (Lupsa, 78.), Tóth D. Edző: Major László.

45. perc: Bohner rángatta húsz méteren keresztül Mohamedet, aki a felezővonalnál visszakönyökölt. A játékvezető a szolnoki játékos megmozdulását sárga lappal büntette, míg a vendégek légiósát azonnal kiállította.
65. perc: Antal 50 méteres keresztlabdáját Szepessy az ötös bal sarkáról középre fejelte, az érkező Busai pedig három lépésről, középről a léc alá stukkolt, 1-0.
72. perc: A tétovázó szolnoki védők szorításában Tóth keresztbe gurított a tizenegyespont magasságában, a jobb oldalon érkezett Szűcs és a bal alsó sarokba helyezett, 1-1.
76. perc: Rokszin robogott el a bal oldalon, futtából mesterien emelt a kapu elé, Szepessy pedig 10 méterről a jobb alsóba bólintott, 2-1.
86. perc: Petrovic buktatta Nagy Istvánt a tizenhatoson belül, a jogos büntetőt a sértett a jobb felső sarokba helyezte, 3-1.

Mintha nem is nyert volna zsinórban rangadókat és szerzett volna megfelelő önbizalmat a szezon elején a szolnoki legénység, rendkívül görcsösen, feszülten kezdte a szombati összecsapást, az első félidőben szinte alig sikerült igazi gólhelyzetet kidolgozniuk a kék-fehéreknek. A szünet után, kihasználva a kiállítás miatti létszámfölényüket, kapujukhoz szögezték az Orosházát, ám csak nem akart megszületni a vezető találat.

Egy óra elteltével kettős cserére szánta el magát Kis Károly és ettől kezdve azonnal megváltozott a MÁV játéka. Lendületessé, gólveszélyessé váltak a hazai támadások: Rokszin Ádámot képtelenek voltak feltartóztatni a békési védők, középen pedig Szepessy Róbert és Busai Attila semlegesítése jelentett megoldhatatlan feladatot a vendéghátvédeknek. Az utolsó negyedórában aztán akár kiütésessé is tehette volna győzelmét a Szolnok, de Molnár kapus több alkalommal is bravúrral hárított.

A MÁV FC együttese legközelebb május 1-én, szerdán a Fradi II. csapatát fogadja a Véső utcában.

Kis Károly: - Feszülten, idegesen játszottunk, de nagyon fontos győzelmet arattunk.

Major László: - Gratulálok a Szolnoknak.

Folytatódtak a keresztbeverések

Az NB II. Keleti csoportjában továbbra is rendkívül kiegyenlítettek az erőviszonyok, így folytatódtak a keresztbeverések. A tavasszal eddig menetelő Balmazújváros és Szeged kikapott Nyíregyházán, illetve Békéscsabán, a Putnok csak egy pontot szerzett a kis-Újpest ellen, ez pedig azt jelenti, hogy a még biztos bentmaradást jelentő helyen tanyázó
szabolcsi és az osztályozóról még éppen lecsúszó Szolnok között mindössze négy pont a különbség.

Eredmények: Nyíregyháza-Balmazújváros 1-0, Békéscsaba-Szeged 1-0, Putnok-Újpest II. 0-0, Ferencváros II-Honvéd II. 0-3, Vasas-Kazincbarcika 5-0. A héten a Cegléd együttese kapta meg (3-0-ás gólkülönbséggel) a kizárt Vác elleni összecsapás 3 pontját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!