Sport

2013.08.19. 14:31

A Balatonra készülnek a pólósok

A fedett uszoda készül, a csapat pedig készül az elkövetkező évadra a Tiszaligetben. A Szolnoki Dózsa-Közgép legénységéről van szó, amelyre két hét múlva már tétmérkőzések várnak.

Varga Csaba

– Egy biztos tétlenségre nem panaszkodhatnak a fiúk – ezzel nyitotta a beszélgetést Cseh Sándor, a szolnoki csapat edzője.


– Kemény alapozó munka folyik, kell is a kondi, hiszen a bajnokság és a Magyar Kupa mellett a Bajnokok Ligájában is érdekeltek leszünk. Az utóbbi sorozatról alig van információnk, csak annyit tudunk, hogy továbbra is szervezés alatt áll. Várhatóan október első felében fogunk selejtezőt játszani.


Visszatérve a felkészülésre: úszás, kondi, fitnesz szerepel a programban. Sőt, a héten már a labda is előkerült, két edzőmeccset is letudtunk a Debrecen csapatával. Keretünk bővült, hiszen megérkeztek sorainkba azok a játékosok, akik együtt készültek a válogatottal, de nem jutottak ki a barcelonai világbajnokságra, mint Lévai Márton, Jansik Dávid, Török Béla és Kis Gábor. Az utóbbi játékos sérülése szerencsére már a múlté.  A válogatottal világbajnoki aranyérmet szerző Decker Attila, Hosnyánszky Norbert és Vámos Márton, valamint a szerb pólósok: Milan Alekszics, Stefan Mitrovics és Zsivko Gocics majd jövő szerdán csatlakoznak hozzánk, onnantól a balatonfűzfői uszodában fogunk készülni.

A főhadiszállásunk az egyik balatonalmádi szállóban lesz, amelynek minden igény kielégítő kondicionáló helyiségei is vannak. Nagyon sok munka vár ránk, hiszen csak ebben az időszakban tudunk majd komplett kerettel dolgozni. Egészen augusztus 29-ig maradunk a Balatonnál, de nem hazafelé, hanem Kaposvár felé vesszük az irányt, ahol Magyar Kupa mérkőzéseket játszunk majd. A hazaiak mellett a BVSC és a KSI együttesei lesznek a vetélytársaink. Talán mondanom sem kell, hogy kötelező a továbbjutás az augusztus utolsó, illetve szeptember első napján megrendezendő kupatornán. És ha már a tétmeccseknél tartunk: a bajnoki rajtra sem kell sokat várni, szeptember 7-én, ugyancsak Kaposváron csobbanunk a medencébe.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Hangay Zoltán (labdával) és szolnoki társai tisztában vannak vele, hogy a jó eredményekért keményen meg kell dolgozniuk. Fotó: Illyés Csaba
[/caption]
– A feladat tehát adott. Vajon a fiúk, hogyan bírják a terhelést?

– Tisztában vagyunk vele, hogy meg kell dolgoznunk az eredményekért – kezdte Hangay Zoltán, a klub sajátnevelésű játékosa, aki több társával egyetemben már a hónap első napján felvette a munkát. – Minden szinten jól akarunk szerepelni, az eredményekért viszont meg kell dolgoznunk. Munkás két hét után vagyunk és az elkövetkező napok is nehéznek ígérkeznek. Abban bízunk, hogy a sok befektetett munka előbb utóbb kamatozni fog.
      
A Theodora Magyar Kupa programja


Szolnoki Dózsa-Közgép–KSI augusztus 31. 10.00
BVSC-Zugló–Kaposvári VK augusztus 31. 11.30
KSI–BVSC-Zugló augusztus 31. 16.30
Kaposvári VK–Szolnoki Dózsa-Közgép augusztus 31. 18.00
Kaposvári VK–KSI szeptember 1. 10.00
Szolnoki Dózsa-Közgép VSC–BVSC-Zugló szeptember 1. 11.30
A negyeddöntők időpontja: 2013. szeptember 14-15.
Az elődöntők időpontjai: 2013. november 16.
A döntő időpontja: 2013. november 17.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!