Sport

2013.08.17. 14:27

Felkészül az Olaj csapata

Véget ért a szabadság az Olaj játékosai számára, akik annak rendje és módja szerint péntek délelőtt hozzá is láttak a munkához.

Varga Csaba

Egy biztos, lesz mit a tejbe aprítaniuk a fiúknak, az elkövetkező évadban is négy fronton kell helytállniuk. Azt még nem tudhatjuk, hogy az idei lesz a legjobb Olaj, de az biztos, hogy az elmúlt évek egyik legerősebb játékosállománya vág neki majd a küzdelmeknek.


Feladat lesz bőven, hiszen a bombaerős Adria Liga mellett a EuroChallenge Kupában, a honi bajnokságban és a Magyar Kupában is érdekelt lesz a társaság. Nyilván a magyar frontvonal tűnik nyerhetőnek, a nemzetközi porondon pedig az elmúlt évadbelinél jobb szereplés jöhet szóba.
A szakmai stáb nem változott: Nenad Ascserics a vezetőedző, első számú segítője továbbra is Dragan Alekszics lesz. Kmézics Zorán pedig a közvetlen utánpótlásért fog felelni. A csapat orvosa a jövőben is dr. Ladoniczky Zoltán lesz, a gyúró személye sem változik, ezentúl is Szabó Zoltán foglalkozik majd a játékosok izmaival.

A kosarasok közül Báder Márton, Horváth Ákos, Miljan Rakics (elmúlt évadbeli csapata: Jászberény), Tomislav Ivosev (Falco), Lóránt Péter (Roma), Willie Warren (Maccabi Rishon LeZion) már tegnap délelőtt felvette a munkát, míg az Eb előselejtezőkön fellépő Keller Ákos (Alba Fehérvár), Simon Balázs és Vojvoda Dávid (Atomerőmű) majd jövő csütörtökön csatlakozik a társakhoz.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Pénteken már a Tiszaligetben rótták az Olaj kosárlabdázói a köröket. Balról: Ivosev, Rakics, Báder és Horváth előtt Lóránt vezeti a mezőnyt. Fotó: Illyés Csaba
[/caption]
Azt Ascserics mester is megerősítette, hogy még egy külföldi játékos érkezése várható a napokban, méghozzá a magasbedobó posztjára. Azt is mondta, hogy a fiúk egy percig sem fognak unatkozni a felkészülés alatt. Az edzések mellett szeptemberben már felkészülési tornákon, Szerbiában és Horvátországban, valamint Pakson vív tesztmérkőzéseket a csapat. Ezt megelőzve a jövő hónap második napján a Jászberényt fogadják Báderék a Tiszaligetben, amolyan bemutatkozó mérkőzésen.

   
A játékosok közül Horváth Ákos immár negyedik évadját kezdi piros-feketében.
–  Sok mindenre jó volt a nyár, kikapcsolódásra, pihenésre, feltöltődésre – mondta az első edzés után a hátvéd.
– A családdal, a barátokkal töltöttem a szabadidőt, de nem feledkeztem el a munkáról sem, futással, súlyzózással  tartottam magam karban. Egy biztos, súlyomnál vagyok, hiszen reggel is 94 kilogrammot mutatott a mérleg. Az új játékosok közül csupán az amerikai  fiút nem ismertem, de úgy tűnik, hogy egy jó kedélyű, kommunikatív srác.  Lóránt Petivel együtt játszottam a válogatottban, a többiekkel pedig ellenfélként találkoztunk. A jövő héten pedig visszatérnek közénk a válogatottak is. Úgy tűnik, hogy erősek leszünk, fiatal, de meghatározó játékosokat igazoltak a klubvezetők.

Persze azt majd az eredmények mutatják meg, hogy mennyire leszünk jók a küzdelmekben. Egy biztos, vissza akarjuk hódítani a bajnoki címet és a Magyar Kupát. Az Adria Ligában legalább az első nyolc között akarunk végezni. Olyan élvezetes kosárlabdát kell játszanunk, amire vevő lesz a közönségünk.

Simon hasznosan játszott a válogatottban

Az Olaj irányítója, Simon Balázs jövő csütörtökön kapcsolódik be majd be a munkába. A csupa szív játékos azt mondta a Nemzeti Sportnak, hogy nyáron utoljára szerepelt a válogatottban, szívesen átadja helyét a fiataloknak. Simon a maga 11,5 pontos átlagával a négy Eb előselejtezőn Vojvoda Dávid 15,3 pontos teljesítménye mögött a második legjobb dobónk volt, meccsenkénti 4,3 lepattanója, 2,5 gólpassza és 3,3 kiharcolt faultja pedig azt támasztja alá, hogy igencsak hasznos tagja volt a D csoportban egy győzelemmel és három vereséggel az utolsó helyen végző válogatottunknak.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Az Olaj irányítója, Simon Balázs (balra) jövő csütörtökön kapcsolódik be majd be a munkába. Fotó: Illyés Csaba
[/caption]

Varga Csaba Simon hasznosan játszott a válogatottban Az Olaj irányítója, Simon Balázs jövő csütörtökön kapcsolódik be majd be a munkába. A csupa szív játékos azt mondta a Nemzeti Sportnak, hogy nyáron utoljára szerepelt a válogatottban, szívesen átadja helyét a fiataloknak. Simon a maga 11,5 pontos átlagával a négy Eb előselejtezőn Vojvoda Dávid 15,3 pontos teljesítménye mögött a második legjobb dobónk volt, meccsenkénti 4,3 lepattanója, 2,5 gólpassza és 3,3 kiharcolt faultja pedig azt támasztja alá, hogy igencsak hasznos tagja volt a D csoportban egy győzelemmel és három vereséggel az utolsó helyen végző válogatottunknak. Pénteken már a Tiszaligetben rótták az Olaj kosárlabdázói a köröket. Balról: Ivosev, Rakics, Báder és Horváth előtt Lóránt vezeti a mezőnyt. Fotó: Illyés Csaba Az Olaj irányítója, Simon Balázs (balra) jövő csütörtökön kapcsolódik be majd be a munkába. Fotó: Illyés Csaba -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!