Sport

2013.10.24. 21:33

A listavezetőhöz megy a MÁV

A másodosztályú labdarúgó bajnokság tizenegyedik fordulójában a szezon egyik legnehezebb idegenbeli összecsapása vár a Szolnoki MÁV FC együttesére.

Gelei József

Nehezen indult, ám a jelek szerint most már teljes fordulaton pörög a Szolnoki MÁV FC együttese. A botladozó bajnoki rajt után a kék-fehérek az elmúlt négy tétmeccsükből hármat megnyertek, egyet pedig döntetlenre adtak: teljes siker koronázta a Dunaújváros és Vasas elleni bajnoki, illetve a Kecskeméttel szembeni Ligakupa-mérkőzésüket, s egy pontot elcsentek az örök riválisnak számító Békéscsaba otthonából is.


Mivel a rendkívül kiegyensúlyozott mezőnynek köszönhetően egy-egy győzelemmel nagyot lehet előre lépni a táblázaton, az elmúlt hetek pontszerzései azt eredményezték, hogy a MÁV FC felzárkózott az élmezőny mögé. Ha mindez a helyezésben még nem is látszik - hiszen csupán még mindig tizenkettedik -, ám az, hogy már csak három pont a hátránya az ötödik Békéscsaba mögött, jól jelzi, messze nem lefutott még ez a bajnokság. Legutóbb fontos győzelmet aratott a nagy múltú Vasas ellen a Tisza-parti együttes.


- Úgy gondolom nem csak nyertünk, de jól is játszottunk és megérdemelten tartottuk itthon a három pontot - dicsérte fiait Kis Károly.
- Rendkívül szervezetten, harcosan futballoztunk, mindvégig mi irányítottuk a mérkőzést. Remélem most már végleg kilábaltunk a kezdeti hullámvölgyből és megkezdjük riválisaink üldözését.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] A fehér mezes szolnoki legénység az éllovas Nyíregyháza vendége lesz szombaton délután.
Fotó: Csabai István
[/caption]

A kék-fehérek valóban már, már a tavaszt idézően játszottak az angyalföldiek ellen. Nagy István tarthatatlannak bizonyult - két gólt rúgott és egy gólpasszt adott -, Mile Krisztián levette a pályáról a 190 centis, labdával is ügyes brazil Bokát, s most látszott igazán, mennyit is jelent Sipeki István jelenléte a pályán. Ha sikreül a szolnoki játékosoknak átmenteni erre a hét végére is a legutóbb látott formát, bravúrt érhetnek el Nyíregyházán. Mert hát azért valljuk be, a szombati - 14.30 a kezdési idő - összecsapásnak azért a házigazda az esélyese. Még akkor is, ha a zsinórban nyolc győzelmet arató Lucsánszky-csapat utolsó két meccsén csupán egy pontot szerzett.

A Balmazújváros ellen otthon elszenvedett vereségben (2-4), illetve a gyirmóti 1-1-es döntetlenben egyaránt "benne van" Bajzát Péter. A szabolcsiak gólzsákja szinte a hátán vitte csapatát az ősszel, ám az újvárosiak elleni derbit sérülés miatt ki kellett hagynia, majd egy hete az első félidőben buta fejjel kiállíttatta magát. Mindez egyben azt is jelenti, a MÁV FC ellen nem léphet pályára a kétszeres NB I-es gólkirály.

Ennek ellenére nincs oka a panaszra a szabolcsiak klubvezetőjének, az egykoron Karcagon és Jászberényben is edzősködő Sándor Istvánnak, hiszen a héten újabb játékosok tesztelésére is futotta a büdzséből. Az Újpesten nevelkedett, majd Vasasban is szerepelt Popovics Bertolddala próbajáték után mindenben megállapodtak a vezetők, így a középpályás a jövőben a Nyíregyháza együttesét erősíti. Csütörtökön már a papírjait intézték a szövetségnél, így akár pályára is léphet a Szolnok ellen. Az egykori MTK-s Pál András viszont nem öltözik piros-kékbe, miután vele nem sikerült az anyagiakban megállapodnia a Spartacusnak.


Mind a két együttesnek akad olyan játékosa, akinek vigyázni kell a "lapjárással": a hazaiaknál a nem is olyan régén még Szolnokon szerepelt Törtei Tamás, a MÁV FC-nél Mile Krisztián gyűjtött össze már négy-négy figyelmeztetést, egy újabb sárga már eltiltást von maga után.
A kelet-magyarországi rangadót nagy Róbertt vezeti, segítője Márkus Tamás és Galán Roland lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!