Sport

2013.10.12. 22:04

Már biztos továbbjutó a Dózsa

Nehezen, de győzött 9-8-ra a Szolnoki Dózsa-Közgép csapata a német Duisburg ellen a vízilabda Bajnokok Ligája romániai selejtezőjének második, szombati játéknapján.

Varga Csaba

A magyar csapat sikerével nagy lépést tett a továbbjutás felé, mivel négyesből a legjobb kettő jut tovább, és a szolnokiak első találkozójukat is megnyerték.

Vasárnap 11 órakor  a házigazda Nagyvárad lesz az ellenfél

Továbbjutás esetén a következő csoportkörbe kerülésért még egy kieséses párharcot kell majd megvívnia a magyar csapatnak. A másik magyar résztvevőnek, a ZF-Egernek pedig kiemelt főtáblásként csak a legjobb 12 között kell először játszania. Abban a nyolc kiemelt és a selejtezőből továbbjutó négy csapat két hatos csoportban küzd majd meg egymással.

 
Szolnoki Dózsa-Közgép–MSV Duisburg (német) 9-8 (3-2, 1-0, 2-3, 3-3)


Gólszerzők: Alekszics 3, Vámos 2, Hosnyánszky 2, Kis G., Mitrovics, illetve Real 2, Schüler 2, Rohe, Grohs, Obschernikat, Kreuzmann
Kovács István, a Szolnok szakmai igazgatója: – Ma sokkal jobban védekeztünk, mint pénteken, úgy is mondhatnám, összességében jobban játszottunk a Marseille elleni őrülethez viszonyítva, Lévai Marci is nagyon jól védett. Sok helyzetet kihagytunk, Mitrovicsnak sem ment úgy, ahogy szokott, Kis Gabit végleg kiállították a harmadik negyedben, azaz a saját dolgunkat tettünk nehezebbé. Jól úszó csapatokkal mérkőztünk ezen a két napon, nagyon kemény verseny ment a vízben oda-vissza.

És az is egyértelmű, holnap sem lesz egyszerű dolgunk a váradiak ellen, mert eléggé kapják a hazai pályát a bíróktól, akik, hadd tegyem hozzá, úgy vezetnek, mintha egy centit sem változtak volna a szabályok…

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!