Sport

2013.10.05. 09:09

Zadarban rajtolnak szombat este a Tisza-parti piros-feketék

Szombat este elindulnak az Adria Liga küzdelmei. Az Olaj KK csapata a horvátországi Zadarban lép pályára a nyitányon.

Varga Csaba

Néhány szó a lebonyolításról:

A Szolnok mellett bosnyák, horvát, szlovén, szerb, montenegrói és macedón, összesen 14 csapat részvételével zajló bajnokságban  az egyetlen változás tehát az előző szezonhoz képest a horvát Split távolmaradása és a helyére érkező szerb Mega Vizura debütálása lesz. Az alapszakasz oda-visszavágós lesz, rájátszásban, továbbra is csak négy együttes lesz érdekelt.

A március elejéig tartó küzdelmeket követően mindegyik klub, köztük az Olaj is saját bajnokságába kapcsolódik be. Nálunk ekkor kezdődik majd az úgynevezett középszakasz, melyben az Olaj mellett az alapszakasz első helyezettje lesz érdekelt. Ezután már a jól megszokott koreográfia szerint, a negyeddöntőkkel folytatódik a magyar bajnokság.


A mieink Zadarban kezdenek, ahol az elmúlt évadban 72-54-re kikaptak. A tiszaligeti mérkőzést viszont Horváth Ákosék nyerték 90-79-re.  A horvát klubnál nem voltak elégedettek az elmúlt évadbeli kilenc győzelemmel, a 13. helyezéssel.  Ezért edzőt cseréltek, Ante Nazort Hrvoje Vlasic váltotta. Hat felkészülési meccset játszottak, de rendre gyengébb ellenfelek ellen, ehhez képest csak négy találkozót tudtak hozni. Más felállás várható idén a Zadartól, mint az elmúlt idényben – írta kezdo5.hu. Megközelítőleg sincs olyan domináns kosarasuk, mint a tavalyi szezon egyik legjobb AL-játékosa, Romeo Travis, aki a palánk alatti munkában az élen járt elöl és hátul is. Az igazolások alapján úgy tűnik, hogy a mezőnyben erősebbek lesznek, mint centerben, de ezt úgyis az eredmények fogják eldönteni.


[caption id="" align="alignleft" width="360"] Rakics Miljan (labdával) jó idényt zárt Jászberényben. Vajon hogyan sikerül a hátvéd szolnoki szezonja?
Fotó: Illyés Csaba
[/caption]

Az Olaj is sok edzőmeccsel készült az évadra, minden feltétel biztosítva volt a gondtalan munkához. Nenad Ascserics edző igyekszik egységes csapattá gyúrni az állományt. 
– Azt gondolom egy jó felkészülést végeztünk el, és remélem, hogy készen állunk a bajnokság rajtjára – mondta a szakember. Akadt néhány problémánk az elmúlt hétekben. Két játékos volt beteg, Simon Balázs és Chris Oliver, valamint a mandulagyulladással bajlódó Willie Warrenre sem számíthattunk. A Turow elleni, legutolsó felkészülési meccsen Simon és Warren nem is tudtak játszani. Szerda óta azonban újra teljes a keret, és remélem, hogy ez a mai mérkőzésig nem is változik.
Az elmúlt évadban bár az Olaj az alapvető célt teljesítette, hiszen a honi bajnokságban és kupában a döntőbe jutott, de egyiket sem tudta megnyerni.


– A szezon végén azzal lennék elégedett, ha megnyernénk a magyar bajnokságot és a Magyar Kupát – folytatta Nenad Ascserics. – Az Adria Ligában egy tavalyinál jobb eredményt szeretnék elérni és kb. olyan 12-15 győzelmet begyűjteni. Aztán majd meglátjuk mire leszünk képesek, hiszen az Adria Liga nagyon erős, úgyhogy nekünk is erősödnünk kell az előző évhez képest. De azt gondolom, hogy erősebbek is vagyunk mint tavaly, és jobban is fogunk szerepelni ebben az idényben. A Eurochallange-ről nehéz egyelőre bármit is mondani, mivel még nem ismerjük a riválisok állományát. De mindenképpen a tavalyi eredményt szeretnénk felülmúlni, jó lenne a negyeddöntőbe, vagy akár a négy közé jutni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!