Sport

2013.11.22. 22:33

Életben tartanák a monostori labdarúgást

Az idei évad eddigi történései biztosan nem kerülnek be a pusztamonostori labdarúgás aranykönyvébe.

V.CS.

Soccer - Football Planing

Fotó: Getty Images/iStockphoto

A megyei bajnokság II. osztályában szereplő felnőtt csapatuk ugyan szerzett tíz pontot, de néhány meccsen alaposan kitömték őket az ellenfelek. Nagyon úgy tűnik, hogy az utánpótlásukra sem tudnak támaszkodni a jászsági településen, az U21-es együttesük még pontot sem szerzett az elmúlt 14 fordulóban, 12-137 a gólkülönbségük. Ami ennél is nagyobb baj, csapataik két bajnoki mérkőzésen nem álltak ki az ősz folyamán, ezért négy pontot levont tőlük a megyei labdarúgó igazgatóság. Mindezekből következik, ha még egyszer nem állnak ki egy mérkőzésre, akkor kizárják őket a bajnoki küzdelmekből.

– A szövetség is azon dolgozik, hogy a pusztamonostori egyesületet ne kelljen kizárnunk a bajnokságból – mondta Varga Zsolt, az MLSZ megyei igazgatója. – A szabályok keretein belül mindenben segítünk, de ebben a csapatnak is partnernek kell lenne, játsszák végig a szezont.
A megyei igazgató arról is beszélt, mi történik akkor, ha a monostoriak nem állnak ki a legközelebbi meccsen, szombaton Tiszapüspökiben.
– Reméljük elutaznak és játszanak, ha mégsem akkor a felnőtt, és ezzel együtt az ifjúsági együttesüket is ki kell zárnunk a bajnokságból. Ami egyben azt jelenti, hogy a következő évadban csak a legalacsonyabb osztályú bajnokságba nevezhetnek.  

Bolyki Ferenc, a pusztamostori klub elnöke elismerte, hogy sok gonddal-bajjal küzdenek mostanság.
– Nehéz helyzetben, leginkább pénzszűkében vagyunk – jelezte a klubelnök. – Megkerestük Sári Ferenc polgármester urat, aki nem zárkózott el, megpróbál segíteni. Igyekszünk életben tartani a monostori labdarúgást, pályázatokat adtunk be, bált akarunk szervezni, melynek bevétele némi segítséget jelentene számunkra. Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy pályára lép csapatunk a legközelebbi bajnoki összecsapáson.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!