Sport

2013.11.09. 21:53

Máté János duplájával nyert a MÁV

Az NB II. tizenharmadik fordulójában a szomszédvár Cegléd együtteséhez látogatott a szolnoki legénység.

Gelei J.

Összecsapásuk nem csak a két város közelsége miatt vált rangadóvá, hanem a táblázaton elfoglalt helyezésük okán is, hiszen a forduló előtt közvetlenül egymást mögött tanyáztak a tabellán.

Cegléd–Szolnoki MÁV FC 1-2 (0-0)


Cegléd, 500 néző, vezette: Böcskei Balázs (Aradi, Becséri)
Cegléd: Kovács A. - Miklósvári, Makrai, Farkas I., Szalai - Kenderes, Juhász D., Koncz, Lipusz - Medgyesi, Viniczai. Edző: Kiss László.

MÁV: Pokorni - Vári (B. Tóth, 55.), Mile, Antal, Fritz - Zvara, Grúz - Bohner, Mundi (Magos, 52.), Nagy I. - Katona (Máté, 52.).Edző: Kis Károly.
25. perc: Nagy lehetőséget hibázott el a házigazda: Zvara Dávid adta el a labdát a felezővonal környékén, Medgyesi egyedül lépett ki, ám a tizenhatos előtt ahelyett, hogy bevezette volna a labdát a büntetőterületre, visszafordult, passzolni akart, s í gy a visszafutó szolnoki védők menteni tudtak.


44. perc: Most már a MÁV-nak is akadt ordító ziccere: Nagy István bal oldali szabadrúgását Grúz Tamás hat méterről, középről kapura fejelte, a földről felpattanó labdát Kovács Attila hihetetlen bravúrral kitenyerelte. Ezzel még nem szabadult fel a hazai kapu, Grúz birkózott a labdáért, de Miklósvári nemes egyszerűséggel felöklelte. A játékvezető azonban a jogosnak tűnő tizenegyes helyet továbbot intett.

48. perc: Elemi hiba után szerzett vezetést a házigazda: jobb oldali beadás után Vári megpróbálta levenni a labdát a saját kapu előterében, ám az elpattant tőle, Medgyesi lecsapott rá és 5 méterről a hálóba lőtt, 1-0.
65. perc: Mile nagy bedobását Grúz megcsúsztatta, az érkező Máté János pedig öt méterről a hálóba belsőzte a labdát, 1-1.
80. perc: Bal oldali szabadrúgás beívelés után Máté János úgy felejt a ceglédi kapuba, hogy labdája a lécet is érintve pattant a hálóba, 1-2.
A szolnoki együttes vesztett állásból fordította meg a mérkőzést és gyűjtötte be a rendkívül fontos három pontot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!