Sport

2013.12.14. 21:32

Gólparadét rendezett a Dózsa

Az élvonalbeli vízlabda-bajnokság 13. fordulójában a szolnoki csapat alaposan kitömte fővárosi ellenfelét.

SZOLJON

Fotó:


Szolnoki Dózsa-Közgép–Ybl WPC 22-4 (6-0, 6-1, 4-2, 6-1)
Vízilabda Aréna, 200 néző. Vezette: Horváth Cs., Rubos.

SZOLNOK: Lévai – Török B. 2, Alekszics 2, Vörös 1, Pásztor 2,  HANGAY Z. 2, Vámos 1. Csere: Decker A. (kapus), Kis G. 2, JANSIK D. 2, Hosnyánszky 1, GOCICS 2, Tóth P. 1, MITROVICS 4. Szakmai igazgató: Kovács István. Edző: Cseh Sándor. YBL: Ádám Zs. – Nagy S., Kibédi, Major Z. 1, Kiss Á. 2, Hartman, Ádám Z. Csere: Szilágyi Zs., Pecz, Cserdi, Gyarmathy, Koltai 1, Kórós. Edző: Köllő Attila. Emberelőnyből: 5/4, ill. 7/2.

A találkozó előtt Kis Gábor, a szolnokiak olimpiai bajnokát Mohi Zoltán ügyvezető igazgató köszöntette, a center ugyanis szombaton este játszotta 350. OB I-es mérkőzését.

– Ma is emlékszem, hogy 1999-ben szálltam vízbe legelőször felnőtt bajnoki mérkőzésen, akkor a BVSC színeiben szerepeltem és az Újpest ellen játszottunk, és lőttem egy gólt a liláknak – emlékezett vissza az „ősidőkre” a center. A vendégekről azt kell tudni, hogy a mezőnyben egyedüliként állnak pont nélkül, a legkisebb különbségű vereségüket legutóbbi fordulóban szenvedték el, mikor „csak” öt góllal, 15-10-re kaptak ki a Szentes együttesétől.

Láthatóan nagy kedvvel állt neki a mérkőzésnek a házigazdák csapata, már az első negyedben durván másfél percenként lőttek gólt Törökék. Tényleg macska–egér harc folyt a pályán, tegyük hozzá, hogy a hazaiak igyekeztek emlékezetessé tenni az esztendő utolsó hazai bajnoki mérkőzését, hiszen a folytatásban kedden este a Fradi vendégeként csobbannak medencébe a Népligetben. A nézők már-már azt találgatták, hogy a vendégcsapat gól nélkül marad a mérkőzésen, ám 9-0-ás állást követően Koltai Kristóf betalált Lévai Márton hálójába. Erre föl a jubiláns Kis Gábor rögtön egy remekbe szabott lövéssel válaszolt, majd Zsivko Gocics csapata tizenegyedik találatát is megszerezte.

A továbbiakban 14-1-es hazai vezetés után Major Zoltán is gólt lőtt a Szolnok hálójába, fővárosiak is megpróbáltak ügyeskedni, mindez annyiban volt mérhető, hogy a harmadik negyedben két találatot értek el, melyre Hangayék újabb néggyel válaszoltak. A záró negyedben, lehet mondani, hogy tovább fokozták a tempót a hazaiak, több szép gólt is elértek, különösen a 21. volt tetszetős, melyet a gólkirály-jelölt, Stefan Mitrovics helyezett Ádám Zsolt kapujába. Bár, negyedenként a hat gól nem lett meg, de a közönség így is jól szórakozott az összecsapáson. – Alaposan kitámadtuk magunkat – mondta a lefújás után Jansik Dávid, a szolnokiak válogatott bekkje.

– Az mindent elmond a mérkőzésről, hogy 22 gólt lőttünk, és sikerült négy gólon tartanunk a fővárosi csapatot. Aztgondolom, ez a mérkőzés is jó felkészülést jelentette számunkra a keddi Ferencváros elleni találkozóra. Kovács István: – Amit megbeszéltünk, azt teljesítette a csapat, kevés gólon tartotta a vendégeket.
Köllő Attila: – A végeredmény hűen tükrözi a felek lehetőségei közötti különbséget.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Foto: Illyés Csaba
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!