Sport

2013.12.05. 21:03

Gyerekek! Érjünk vissza védekezésben!

Negyedik mérkőzését is elvesztette a JKSE az EuroChallenge F-csoportjában. Eddigi két idegenbeli mérkőzésén tisztességesen szerepelt a nemzetközi sorozatban újonc csapat.

Varga Csaba

Ugyanakkor a kényszerből hazai salgótarjáni csarnokban képtelen jól teljesíteni. Kedd este 76-54-re kapott ki a Tofas Bursától.

"Gyerekek! Érjünk vissza védekezésben!"- kérlelte játékosait Földi Sándor a negyedik negyedben. Hiába. Akkor már húsz ponttal vezetett a török csapat és a salgótarjáni lelátón egyre halkabban szóltak a berényi dobok.

A tizenhat ponttal elveszített első negyed után aligha bízhatott bárki is a csodában, ám Raivio mellé csak Szögi Ádám csatlakozott, már ami az elszántságot illeti. A második és a negyedik tíz percet ugyan megnyerte a JKSE, de addigra a lényegi kérdések már eldőltek. Nem elvárható, hogy az előző magyar bajnokság ötödikje törölje fel a pályát egy török középcsapattal. Az akarati tényezők – melyek eddig a berényi erények közé tartoztak – nyomokban voltak csak felismerhetők.


– Sajnos nem lehetek elégedett a csapat teljesítményével – mondta a lefújás után Földi Sándor vezetőedző. – Elfelejtettük, hogyan kell kosárlabdázni. Az előző mérkőzéshez képest sokkal szegényebb volt a játékunk. Nem látom a csapatban a tüzet, azt a motivációt, amely tavaly megvolt bennünk. Ez elfogadhatatlan.

Török kollégája, Ahmet Caki jóval higgadtabban elemezhette a kedd este történteket. Tehette, hiszen nem az ő játékosai dobtak alig harminc százalékkal a mezőnyből. Azt már a feldobás előtt sejteni lehetett, hogy a berényi centerek nem sok sót esznek meg a palánk alatt, ám hogy hússzal kevesebb lepattanót szedjen a JKSE, mint ellenfele, az mellbevágó.

– Tovább akarunk jutni a második csoportkörbe, ezért is koncentráltunk az egész mérkőzésen – értékelt Caki.
– Úgy érzem, hogy a negyedik negyed elejéig mi irányítottuk a találkozót, összességében jól játszottunk. Szeretnék köszönetet mondani a jászberényi csapat edzőjének, játékosainak és vezetőinek, sokat segítettek nekünk. Egyúttal sok sikert kívánok nekik a magyar bajnokságban.

A hazai csapat legjobbja újra Raivio volt. 14 pontot dobott, hét lepattanót szerzett, emellett adott három gólpasszt is. Ám ez is kevés volt a több jó egyéni teljesítményt, ráadásul csapatként is határozott Tosa Bursa ellen.


– Nagyon szomorú vagyok – mondta a végül kilenc pontig jutó Szögi Ádám. – Sajnos nem tudtuk megismételni a Jekatyerinburgban mutatott játékunkat. Nem tudom, hogy ennek mi az oka, hiszen sem fizikálisan, sem mentálisan nem vagyunk gyengébbek, mint tavaly.
Hamar úrrá kell lenni a nehézségeken, hiszen szombaton bajnoki meccset játszik a Berény. Már igazi otthonában, a Bercsényi csarnokban a listavezető Paksot fogadja.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!