Sport

2013.12.01. 09:04

Pezsgőbb megyei sakkéletet szeretne

Két hete új elnöksége van a megyei sakkszövetségnek. A küldöttek elnökké Kecze Istvánt választották, akinek munkáját Peták Kálmán főtitkár, Halász Ferenc titkár, valamint Egyed Zsolt, Kaló István és Sinka István elnökségi tagok segítik.

Szoljon.hu

– Célunk a megyei sakkozás megújítása, a megyei nyílt, egyéni és csapatbajnokság rendszeres megszervezése, az utánpótlás-nevelés fellendítése - mondta Kecze István. – Jelenleg 230 versenyzőt regisztrálunk a megyében, és közel ennyi fiatal tehetséget tartunk számon. Szeretnénk, ha minél több gyermek- és utánpótláskorú is bekapcsolódna a versenyeztetési rendszerbe. A kormány a Magyar Sakkszövetségnek most nyújtott 300 milliós támogatást, melyből reméljük, a mi szövetségünk is részesül, hogy stabil pénzügyi alapot tudjunk biztosítani a versenyekhez, a szövetség működéséhez.

A szövetség jövőre hat versenyhelyszínből álló körversenyt rendez az utánpótláskorú ifjú sakkozók részére. Akik valamennyien indulnak, jelentős kedvezményt kapnak a nevezési díjból, hogy versenyrutint szerezzenek, és minél hamarabb beépülhessenek a szakosztályaik felnőttcsapataiba.

A megyei szövetség mellett Kecze István a kisújszállási sakkszakosztályt is vezeti. Ígéretesek a 7–10 éves korosztályú sakkozóik, többen megyei, régiós és országos kiemelkedő eredménnyel büszkélkedhetnek. A kisújszállási sakkcsapat az NB I/B Maróczy csoportjában az őszi idényt holtversenyben a 4–5. helyen zárta, nagy reményekkel várják a tavaszi fordulókat.

Szoljon.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!