Sport

2013.12.21. 21:41

Vendégöröm a Tiszaligetben

Az Adria Liga 13. fordulójában az Olaj kosárcsapata nyolc ponttal kikapott szlovén ellenfelétől.

V. Cs.

A kosárfolyam már szombaton délelőtt megindult a Tiszaligetben, legelőbb fiatal U12 éves játékosok vették birtokukba a csarnokot a korárkarácsony rendezvénysorozat keretein belül. A folytatásban meg volt a szokásos élelmiszercsomag osztás, majd délután az Olaj KK U23-as együttese NB I/B-s bajnoki mérkőzésen legyőzte az Óbudai Kaszásokat. Az Adria Liga meccs előtt szomorúan üldögélt a kispadon Lóránt Péter, az Olaj válogatott centere, aki a keddi EuroChallenge mérklőzésen szájsérülést szenvedett és a felső fogsorát meg kellett műteni.

– Úgy gondolom, hogy jól sikerült a műtét, bár még vannak fájdalmaim, és remélem, hamarosan rendbe jövök. Gyökérkezelés után egy rögzítő sínt kaptam a felső fogsoromra, nagyon óvatosan kell vele bánnom, de remélem, hamarosan, január elején már harcképes leszek – tette hozzá.

Szolnoki Olaj KK–Krka Novo Mesto 55-63 (14-10, 10-16, 15-17, 16-20)
Tiszaligeti Sportcsarnok, 1890 néző. Vezette: Herceg, Hodrov (horvátok), Jovanic (bosnyák).
Olaj: Simon B. 2, Vojvoda 6, Holiday 2, Oliver 11, Báder 8. Csere: Rakics, Warren 16/3, Keller 6, Ivosev 4. Vezetőedző: Dragan Alekszics. Edző: Andrius Jurkunas.

Krka: Lapornik 4, Klubucar 9/6, Muric 6, BULJAN 10, Bolcina 4. Csere: Rojc, BECIROVIC 13/9, Pavic 2, Booker 2, Hukic 11/3, Kastrati 2. Edző: Aleksandar Dzikics.

Az eredmény alakulása. 4. perc: 6-4, 8. p.: 8-10, 14. p.: 16-20, 18. p.: 20-20, 24. p.: 29-32, 28. p.: 35-43, 34. p.: 43-48, 38. p.: 51-59.

Az megítélés kérdése, hogy jól védekeztek a csapatok, vagy rosszul dobtak, de a lényeg az, hogy az elején alig esett pont a mérkőzésen. Fej-fej mellett haladtak a felek, egyik sem tudott jelentősebb előnyre szert tenni.

Az Olaj 36, míg a vendégek 33 százalékkal dobtak az első félidőben, amely 24-26-os eredménnyel zárult. A második félidőben sem változott a játék képe, Báder büntetőit Vojvoda mutatós duplája követte, mivel Klubucar triplája célba ért, nem változott a különbség. A folytatásban még tovább nőtt a vendégek előnye, Buljan ziccerével 35-43. Szerencsére Simon után Keller is gólt dobott, így a hazaiak szépítettek az álláson. A záró negyed elején Hukic zsinórban öt pontot dobott, de nem adta fel az Olaj, és Warren betöréseivel sikerült felzárkóznia. A hajrában 46-48-as állásnál Kastrati felszálló ágban lévő labdáját a bírók gólnak minősítették, nem csak ezért, de nem akart összejönni az egyenlítés.

A végjátékban  már sürgette az idő a mieinket, akik elkapkodták támadásaikat, 51-56-os állásnál Becirovic triplája pedig eldöntötte a mérkőzést. Kosárszegény mérkőzésen mindkét csapat nagyon odatette magát, de az Olaj 55 dobott pontja nagyon kevés, különösen hazai pályán és ezzel nagyon nehéz nyerni, különösen az Adria Ligában.

Dragan Alekszics: – Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, hiszen a Krka a liga egyik legjobban védekező csapata, nem is találtuk a falukon a rést. Remélem, a EuroChallenge Kupában már tudunk ellenük javítani, mikor Lóránt Peti is harcra kész lesz, Báder Marci pedig visszanyeri régi formáját.

Aleksandar Dzikics: – Azt gondolom, hogy jól felkészültünk a Szolnok játékából, leginkább a mi akaratunk érvényesült. Bár támadásban buta hibákat követtünk el, de védekezésünk jó volt, így megérdemelten nyertünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!