Sport

2014.03.07. 20:25

Ezúttal sem tudta legyőzni a Szegedet a szolnoki pólócsapat

A játékvezetők nem mindig tudták felvenni a rangadó ritmusát, de a Szolnok megnyerheti az alapszakaszt.

Gutai István

Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP– Diapolo Szeged 8-9 (1-4, 3-1, 2-0, 2-4)

Vízilabda Aréna, 800 néző Játékvezetők: Németh András, Fekete Balázs
Szolnok: DECKER A. – GOCICS 1, Vámos 2, Vörös, Jansik D., Kis G., MITROVICS 3. Csere: Hosnyánszky, Alekszics, Pásztor 1, Török 1. Szakmai igazgató: Kovács István.


Szeged: Nagy Viktor – Kiss Cs., SZIVÓS 2, Juhász Zs. 1, Kunac, TÓTH M. 2, Seman 1,  Csere: Molnár T. 2, Jansik Sz., Sánta, Vincze M, Hegedűs. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Az első negyed végén felderengett a Vízilabda Arénába kilátogató nézőkben a kupadöntő rémképe. Akkor is fantasztikusan kezdett a Szeged, most sem adta alább, mind a négy előnyüket belőtték, a hazaiak részéről ekkor csak Gocics célzott pontosan – a két nagy dobbal érkező négy szegedi szurkoló legnagyobb örömére.

A folytatásban előbb Vámos ütemtelen lövésével, majd Mitrovics találatával jöttünk közelebb. Sőt, Pásztor Mátyás lapos lövésével kiegyenlítettünk. Ám Tóth Márton löketével újra a vendégeknél volt az előny. Nem sokáig, hiszen Vámos előnyből egyenlített, Mitrovics előbb ejtett, majd ágyúzott – máris kettővel vezettünk. 7-6 volt az állás, amikor a játékvezetők kétszer is megállították a játékot a nézőtéren helyet foglaló önkéntes bírók miatt, a lelátóról érkező sípszó többször is megzavarta a játékosokat.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Hiába a jó védekezés, a labda rendben megtalálta az utat a Szolnok kapujába.
Fotó: Mészáros János
[/caption]

A negyedik negyed felénél azonban történt valami a szolnoki kapu előtt: Pásztor Mátyás behúzott egyet az egyik szegedinek. Mivel a Debrecen-Vasas meccsen megtorlatlan maradt egy ilyen pofon, erre most hatványozottan figyelt Németh András, és ítélt. Pásztort kiállította – ez ugye automatikusan négy percnyi folyamatos emberhátrányt jelent, majd az ilyenkor elmaradhatatlan ötméterest is befújta. Szivós bombáját azonban Decker kivédte! A Szeged viszont kihasználta az emberelőnyt, három gólt lőtt zsinórban, ezzel el is dőlt a meccs... Ráadásul a szolnoki csapat vezetője, Mohi Zoltán is piros lapot kapott, mivel vehemensen reklamált az indiszponáltnak tetsző Németh András egyik ítélete után. Végül Török Béla állította be a 8-9-es végeredményt.


A Szolnoki Dózsa elveszítette a rangadót, ám az alapszakasz elsőségről még nem kell lemondania, igaz, sorsa már nem csak a saját kezében van. Sok múlik az Eger-Szeged meccsen.
Cseh Sándor, a szolnoki csapat edzője:
– Rosszul kezdtünk, viszont sokkal jobban folytattuk a meccset. Ki kell mondanom, hogy egy egyéni fegyelmezetlenség miatt veszítettük el a meccset. Nagyon sajnálom...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!