Sport

2014.03.02. 07:06

Remek rajtot produkált a MÁV

Szombaton kora este megkezdődött a másodosztályú labdarúgó bajnokság tavaszi idénye a Szolnoki MÁV Stadler Rail FC együttese számára.

Gelei József


Kis Károly legénysége a kiesés rémétől fenyegetett, egykor szebb napokat megélt Tatabányát fogadta.

Bár a 2013-14-es bajnoki pontvadászat második felvonása csak most hét végén kezdődött meg, a szolnoki együttes egy hete már élesben tesztelhette, miként is sikerült téli felkészülése. Nos ha a mutatott játék még hagyott is kívánnivalót a Szigetszentmiklós elleni Ligakupa nyolcaddöntő odavágóján, az idegenbeli 0-0-ás eredmény, valamint az a tény, hogy védekezése sokkal stabilabbnak tűnt az őszi idényhez képest, mindenképpen bizakodással tölthette el a gárda szurkolóit.

Szolnoki MÁV-Stadler Rail FC–Tatabánya 4-0 (3-0)
Tiszaligeti-stadion, 600 néző, vezette: Radványi Ádám (Szvetnyik, Kulcsár J.)
Szolnok: Pokorni – Vári (Mile, 85.), Racskó, Papucsek, Fritz – Sipeki, Lengyel B. – Zsótér (Zvara, 75.), Zsolnai, B. Tóth (Bohner, 66.) – Hamar. Edző: Kis Károly.
Tatabánya: Dombai – Besztercei, Szamosszegi, Papizsanszkij, Zámbó (Almási, 65.) – Ludánszki, Bozsik J. – Hullám, Batizi-Pócsi, Birtalan (Szabó R., 89.) – Weitner (Móri, 65.). Edző: Bozsik Péter.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Fotók: Illyés Csaba
[/caption]

9. perc:  Sipeki indította a leshatárról kiugró Zsolnait, aki bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, majd elgurította a labdát Dombai mellett, de a bal kapufa hárított.
13. perc:  Zsótér mesteri átadással hozta kihagyhatatlan helyzetbe Zsolnait, aki az ötös bal sarkáról könnyedén helyezett a hálóba, 1-0.
40. perc:  Besztercei buktatta a tizenhatos előterében B. Tóth Balázst - sárga lapot kapott érte -, a 18 méteres szabadrúgásból Hamar Ádám mesterien tekert a jobb felső sarokba, 2-0.
42. perc: Zsótér Donát a jobbösszekötő helyéről, 10 méterről célozta meg a rövid sarkot, Dombai előbb megfogta a labdát, majd a hóna alatt beejtette a hálóba, 3-0.

52. perc: Hamar erőszakosan labdát szerzett a bal oldali vonal mellett, indította B.Tóth Balázst, a szélső az alapvonalról pontosan gurított vissza, Zsolnai rendkívül önzetlenül, az ötösön tovább pörgette, érkezett Zsótér és könnyedén a hálóba helyezett, 4-0.
69. perc:  Bozsik József sárga lapot érően buktatta Hamar Ádámot, s mivel ez már a második volt neki a meccsen, villant a piros is.
A szolnoki együttes egy félidő alatt „kivégezte” a rendkívül gyenge teljesítményt nyújtó Tatabányát. Külön említést érdemel, hogy a kék-fehérek téli új szerzeményei, Zsótér Donát, Zsolnai Róbert és Hamar Ádám szerezte a házigazdák valamennyi gólját. 

Így látták a szakvezetők a kilencven percet

Kis Károly: – Úgy érzem, ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk. Külön öröm, hogy nem csak eredményesen, de jól és látványosan is játszottunk, ráadásul az új fiúk remekül illeszkedtek a csapatba.
Bozsik Péter: – A meccs elején néhány játékosomat agyonnyomta a tét, akadt néhány érdekes játékvezetői ítélet, ráadásul egy nagyon jól játszó Szolnokot fogtunk ki, s ez így együtt soknak bizonyult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!