Sport

2014.03.22. 16:59

Újabb fájó pontvesztés

A Szolnok hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Szigetszentmiklós együttesével a labdarúgó NB II szombati játéknapján.

Gelei József

Fotó:

Ness Hungary NB II, 20. forduló:
Szolnoki MÁV-Stadler Rail - Szigetszentmiklós 1-1 (1-0)

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Fotó: Mészáros János
[/caption]

A másodosztályú labdarúgó bajnokság huszadik fordulójában a Szigetszentmiklós együttesét fogadta a szolnoki legénység. Bár még csak
márciust írunk, az SZTK idén már második tétmeccsére látogatott a Tiszaligetbe szombaton délután.

Még nincs három hete, hogy utoljára farkasszemet nézett egymással a két gárda: a március 4-i - és február 22-i - összecsapás tétje a Ligakupa negyeddöntőjébe jutás volt. Akkor nem bírtak egymással a riválisok, 1-1-re végeztek a Tiszaligeti-stadionban, s ez a vendég zöld-fehérek továbbjutását jelentette. Ha más "hozadéka" nem is volt az összecsapásnak, azt mindenképpen leszűrhették a látottakból a szolnoki szurkolók, hogy egy rendkívül szervezett, masszív csapat a Szigetszentmiklós, mely a bajnokságban is feladhatja a leckét a kék-fehéreknek.

Az elmúlt hetek eredményei alapján a vendégek készülődhettek nyugodtabban a találkozóra, lévén nem csak, hogy a bajnokságban gyűjtöttek több pontot a Tisza-partiaknál, de a Ligakupában is folytatták remeklésüket, az NB I-es Diósgyőr otthonában végeztek döntetlenre (2-2) a héten.

Szolnoki MÁV Stadler Rail FC-Szigetszentmiklós 1-1 (1-0)
Tiszaligeti-stadion, 600 néző, vezette: Kovács J. Zoltán (Hofbauer, Horváth K.)
MÁV: Pokorni - B. Tóth, Racskó, Papucsek, Fritz - Sipeki, Lengyel B.(Mundi, 68.) - Zsótér, Zsolnai, Rokszin (Kállai I., 36.) - Hamar (Szepessy, 70.). Edző: Kis Károly.
Szigetszentmiklós: Horváth L. - Puskás G., Balogh M., I. Jakovljevics, Pollák - Barna Zs., Kvekveskiri - Kollega, Deutsch (Vágó, a szünetben), Majoros (Takács, 75.) - Fekete Á. (Khous, 60.). Edző: Prisztai Viktor.

13. perc: Szépségdíjas támadás futott a pályán: Zsolnai keresztlabdájával
Fritz iramodott meg a bal oldalon, kitolta a vonal mellé Rokszinnak, a szélső beadását Hamar középen kapásból kapura pörgette, Horváth relfex-szerűen belekapott a lövésbe és a léc fölé tenyerelte.

20. perc: Majoros ijesztett rá a szolnoki szurkolókra, középről, 20 méterről kapura lőtt, a labda centikkel kerülte el a bal alsó sarkot.

45. perc: A semmiből szerzett vezetést a Szolnok: Zsótér Donát a balösszekötő helyéről, 10 méterről a jobb sarokba bombázott, 1-0.

58. perc: Majoros hámozta át magát két védőn is, mikor Papucsek a kaputól 18 méterre faultolta. Kvekeskiri ballall, gyönyörű mozdulattal a bal felső sarokba csavarta a szabadrúgást, 1-1.

65. perc: Puskás robogott el a jobb oldalon, remekül tekert középre, Khous feje előtt még elsuhant a labda, ám a hosszún érkezett Majoros, aki azonban 8 méterről, óriási helyzetben "eltörte" a labdát.

71. perc: Ziccer a szolnoki kapu előtt: Khous 11 méterről, senkitől sem zavartatva lőtt, Pokorni nagy bravúrral hárított.

74. perc: Zsolnai lábában volt a szolnoki vezető találat, ám az ötös bal sarkán sokáig várt a lövéssel és Puskás bele tudott lépni a labda útjába.

87.perc: Egy előrevágott labdával Takács robogott Racskó szorításában az ötös jobb sarkáig, lövését Pokorni bravúrral hárította.

Kis Károly: - Nem tudtunk élni az első félidő utolsó percében szerzett gól lélektani előnyével és ezért nagy árat fizettünk.

Prisztai Viktor: - Úgy gondolom Szolnokon hagytunk két pontot. Tudatosabban próbáltunk meg futballozni, mint a hazai együttes, s bár mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, nekünk voltak nagyobb ziccereink.

Gelei József Fotó: Mészáros János -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!