Sport

2014.04.16. 12:07

Az Olaj KK visszavág...

Megrángatta az oroszlán bajszát múlt héten a kaposvári kosárcsapat. Sőt, néhány szálat ki is tépett. A felsőházi középszakasz mai játéknapján máris visszavághat a 97-76-os vereségért a Szolnoki Olaj, amely győzelmi kényszerrel lép pályára.

Szoljon.hu

Fotó:

Nem tett újra szívességet az Alba Fehérvár az Olajnak, hiszen Carlos Frade csapata hétfő este hazai pályán nem tudta legyőzni a Paksot, így az Atomerőmű  továbbra is egyetlen vereséggel áll a középszakaszban. Ugyanúgy, mint az Olaj. A tegnapelőtti vendégsiker azt is jelenti, hogy a szolnoki csapat kénytelen győzni ma este, ha lépést akar tartani az alapszakasz-győztessel. (És miért ne akarna?) Erre akkor van nagyon jó esélye, ha tanul a múlt heti, kaposvári vereségből. Meglepő módon a lepattanócsatát is elvesztette a szolnoki csapat 30-24-re, mint ahogy eladott labdája is több volt. Ebben a műfajban 13-7-re „nyert” a vendégcsapat.

– Szerintem a szezon egyik legjobb játékát produkálta ellenünk a Kaposvár – tekintett vissza a múlt heti meccsre a somogyi fővárosban született és kosaras karrierjét is ott kezdő Vojvoda Dávid. – Nekünk semmi nem jött be, ők pedig mindent bedobtak. Jó periódusban vannak, hiszen utánunk a Sopront is legyőzték hazai pályán. Nem lesz egyszerű, de legyőzzük őket. Többször visszanéztük azt a meccset, alaposan felkészültünk belőlük.
A Kecskemét ellen már úgy védekezett a szolnoki csapat, ahogy bizonyára tud. A 47 kapott pont azt mutatja, hogy valóban kisiklás volt a Kaposváron beszedett 97.  

– Nyilván nem engedhetjük meg, hogy Puljko megint harminc pont fölött dobjon. Múlt héten nem védekeztünk rajta elég agresszívan. De nem csak rá kell figyelnünk, hiszen a Kaposvár kezdő ötöse igen erős Hinnanttel, Fodorral, Hendleinnel és Davisszel. Természetesen szeretnénk visszavágni és azt remélem, hogy minél nagyobb különbséggel nyerünk.
A Kaposvár abszolút teher nélkül játszhat és ebből gyakran kerekedik ki komoly dobószázalék. Veszíteni valója egyedül az Olajnak van ma este, ám ehhez alighanem hozzászokhattak már a játékosok, hiszen minden ellenfél a legjobb csapat ellen szívja fel igazán magát.

Sokatmondó ugyanakkor Hendlein Roland nyilatkozata. A kaposvári magasbedobó klubja honlapján úgy fogalmazott, hogy szeretnének jó meccset játszani. Ám számukra a pénteki, Kecskemét elleni mérkőzés lesz az igazi erőpróba, eszerint is készülnek.  

 A kiérkező nézők apró, de fontos újítást láthatnak majd a csarnokban. A szurkolók kérésének eleget téve az álmennyezetre több, a támadóidőt- és a negyedből hátralévő tiszta játékidőt mutató órát is felszereltek a napokban, ezek a csarnok bármely pontjáról jól láthatók. A 18.15-kor kezdődő mérkőzést a Benczur, Pozsonyi, Sallai játékvezető-trió dirigálja, és a DigiSport2 Tv élőben közvetít. Hétvégén rendezik a felsőházi középszakasz újabb, immár teljes körét. Pénteken a Kaposvár a Kecskemétet fogadja, az Olaj szombaton este tévés meccset játszik Székesfehérváron, míg a Paks a Sopront látja vendégül.    

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!