Sport

2014.04.27. 12:23

Európai kupasorozatban szerezhet érmet a Szolnoki Olaj

Ehhez azonban nem a török Gaziantepet, hanem elsősorban saját magát kell legyőznie a ma fél öttől kezdődő bronzmérkőzésen. A pénteki balszerencsés vereség után ez még elképzelhetetlennek tetszett, ma délutánra azonban egyre inkább válószerű.

Gutai István

94050851

Fotó: Konstantinos Kokkinis

A kanadai Kyle Landry - foglalkozására nézve a Triumf Ljuberci erőcsatára - áradozott a szolnoki csapatról. Könnyen tehette, hiszen ők nyertek, ezel együtt nagyon halvány vigaszt jelentettek szavai. Az élet egyre inkább visszatér a srácokba, a vasárnaphoz képest meglehetősen korán megejtett ebéd - amelyből ezúttal sem hiányozhatott a már unásig ismert bolognai - alatt egyre több nevetgélést, ugratást lehetett hallani.


Az apátiát maguk mögött hagyták a játékosok. Dragan Alekszics szombat kora este a Függetlenség útján sétálva azt mondta, hogy a csapat nagyon mélyen van.
-Most az a legfontosabb feladat,hogy felrázzuk a csapatot- árulta el a Szolnoki Olaj vezetőedzője.
- Bármilyen európai sorozatban harmadiknak lenni nagy eredmény, ez külön motivációt kell, hogy jelentsen. Meg akarjuk szerezni a harmadik helyet!

A csapatban szerencsére nincs sérült. A délelőtt videózással telt, a szervezők ugyanis kilenc órától tudtak alig negyvenöt percnyi edzéslehetőséget biztosítani, a szolnoki szakvezetés ezt köszönte szépen, de egyrészt a korai időpont, másrészt a szűkre szabott idő miatt visszamondta. Az Olaj busza három órára érkezik meg a PalaDozza elé, nagy valószínséggel újra komoly szurkolói hangorkán köszönti a játékosokat.

A Bolognába kilátogató több mint kétszáz szolnoki már pénteken is nagyszerű hangulatot varázsolt a csarnokba, miért ne tennnék így ma is?! Pár óra és kezdődik a szolnoki csapat idei legfontosabb mérkőzése.
Hajrá Olaj!
 
 
Váratlan meglepetés
 
Szombat este regionális rangadót rendeztek a Serie A-ban. A kiesés elől menekülő Bologna az Európa Liga-indulásra törő Fiorentinát fogadta. A Stadio d''Allara előtt óriási rendőri készültség, útlezárások, emiatt bent a városban óriási dugó. A stadion körül piros-kékben feszítő hazai drukkerek csendesen latolgatják az esélyeket. A meccsre érkező harmic fős szolnoki csoport tolmácsa útbaigazítást kér az egyik carabinieritől, aki készségesen megmutatja a szektorhoz vezető utat, ám arra kéri a hölgyet, hogy saját érdekében vegye fel a pulóverét, mégha ennek meteorológiai oka nincs is.

Ugyanis a lila szín nem éppen a hazai szurkolók kedvence. A segítséget megköszönve haladunk tovább a bolognai szurkolók között, akik gyanúsan csendesek. Teljesen váratlanul felhangzik vagy tíz torokból a "JUR-KU-NAS! JUR-KU-NAS!" kiáltás. Az olaszok kapkodják a fejüket, miközben a szolnoki csoportban lépdelő litván edző nagyot mosolyogva integet tisztelőinek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!