Sport

2014.11.11. 18:19

A ligakupában is továbbjuthatnak a kék-fehérek

A Ligakupa 5. fordulójában az NB I-es Diósgyőrt fogadta a MÁV FC legénysége.

Varga Csaba

Mint, ahogy az várható volt mindkét edző alaposan felforgatta csapatát a legutóbbi bajnoki mérkőzéshez képest. A szolnoki csapat első félidőben is sok helyzetet dolgozott, de közülük csak egyet tudott értékesíteni Galambos Dániel remek megoldása révén. A fordulás után Takács Tamás egyenlített, de egyik együttes sem volt elégedett a döntetlennel. A győztes találatot a szolnoki csapat vitte be, miután a gólhelyzetben lévő Bohner Rolandot Bori Gábor szabálytalanul szerelte a 16-son belül, a jogos büntetőt Papucsek Barna értékesítette. A folytatásban Takács Tamás fejesét bravúrral hárította Nacsa Péter kapus. Míg a másik oldalon Magos Mátyás és Tóth Dániel szerezhettek volna gólt, de elhibázták ziccereiket.

– Kimondottan jó játékkal nyertük – értékelt Kis Károly – Most azok játszottak, akik az elmúlt időszakban kevesebb lehetőséget kaptak, de bizonyították, hogy lehet rájuk számítani.

Szolnoki MÁV-Stadler Rail FC–Diósgyőri VTK 2-1 (1-0)

Tiszaligeti Stadion, 200 néző. Vezette: Böcskei B. (Kovács II G., Vígh-Tarsonyi G.)

SZOLNOK: Nacsa – Kállai I., PAPUCSEK, Tóth P., Galambos – Szabó Z. (Zvara, 81.), MUNDI, PONGRÁCZ (Lengyel B., 86.) – Magos (Polák, 79.), Tóth D., BOHNER. Edző: Kis Károly.

DVTK: Rados (Rajics, a szünetben) – Bodnár D. (Mahalek, 53.), CSICSVÁRI, DEBRECENI, Eperjesi – BORI, Csirszki, Szabó B. (Sipos G., 83.), Jenner (Kövér, 70.) – Icsó (Gresó, 76.), Takács T. Edző: Vitelki Zoltán

Gólszerző: Galambos (1-0) a 45., Takács T. (1-1) az 52., Papucsek (11-esből, 2-1) a 70. percben

Az A-jelű négyes másik meccsén a Nyíregyháza 2-1-re nyert a Cegléd otthonában.

A csoport állása: 1. Nyíregyháza (7-4) 10 pont, 2. DVTK (9-7) 7, 3. Cegléd (8-9) 6, 4. Szolnok (6-10) 6. A november 18-i záró forduló párosítása: Nyíregyháza–Szolnok, DVTK–Cegléd

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!