Sport

2014.11.09. 11:16

Egyik csapatunknak sem lesz könnyű hétvégéje

Ritkán kerül olyan hármas sorozatba magyar csapat, mint most a Szolnoki Olaj. A „hármasugrás” Moszkvában kezdődött és kedden a debreceni Besiktas elleni Európa Kupa-mérkőzéssel fejeződik be.

Szoljon.hu

Nothing but net

Fotó: Getty Images/iStockphoto

Vasárnap délután négy órakor, a sajátos tripla közepén ugyancsak nehéz ellenfél vár a csapatra. A Crvena Zvezda ugyanis az Euroligában szerepel, a Partizan visszaesésével alighanem napjaink legerősebb szerb csapata. Nem mellesleg veretlenül vezeti az Adria Ligát. Eddig két mérkőzést játszott idegenben és igazából egyiken sem hozták infarktusközeli állapotba Dejan Radonjics edzőt játékosai. A címvédő Cibona ellen 88-64-re nyertek, Zadarban 79-63 lett a végeredmény a javukra. A csapatból kiemelkedik Boban Marjanovics, a 222 centiméteresre megnyúlt center. Az ő kikapcsolása szükséges, de korántsem elégséges. Bőven van rajta kívül is olyan játékos a Zvezda keretében, aki akár a kispadról is képes kiemelkedő teljesítményt nyújtani.

Hogy mi lehet az Olaj esélye? Ha úgy játszik, mint tette azt Moszkvában és csak kicsivel kevesebb hibát vét védekezésben, mint a Himki ellen, akkor nem elképzelhetetlen a győzelem. Másrészt a szerb csapat az Olympiakosz elleni EuroLiga-meccsről érkezik Szolnokra. Egyfajta X- faktorként lehet számítani Parrish Pettyre, aki nyilván jól akar bemutatkozni új csapatában. Lenne miért revansot venni, hiszen a Crvena Zvezda eddigi két Adria Liga-mérkőzését megnyerte a tiszaligeti körcsarnokban. Tavaly 77-72-re, tavalyelőtt 96-83-ra. Ahogy azt már a szurkolók megszokhatták, a mérkőzés kezdete előtt egy órával már lehet jelentkezni a jövő keddi, Besiktas elleni Európa Kupa-mérkőzésre induló különvonatra.

Nem vár könnyű mérkőzés a jászberényi csapatra sem, amely ma 18.30-kor kezd Sopronban. Már az önmagában elég baj, hogy Dustin Ware még mindig nem épült fel sérüléséből. Csak tetézi Bencze Tamás gondjait, hogy pénteken éppen azon a poszton erősített a Sopron, amelyen igencsak vékony a JKSE. Sabáli Balázsék Matija Poscsics személyében centert igazoltak, így további 206 centivel és 107 kilóval nőttek a hazaiak esélyei. A szerb játékos nem ismeretlen a magyar bajnokságban, hiszen tavaly Nyíregyházán játszott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!