Sport

2014.11.15. 20:36

Vendégsiker a Tiszaligetben

Nem hozott szerencsét a MÁV FC-nek a 14. forduló, mert a vendég szegediek elvitték a három bajnoki pontot a Tiszaligetből.

Varga Csaba

Szolnoki MÁV-Stadler Rail FC–Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-2 (0-0)
Tiszaligeti Stadion, 600 néző, vezette: Szabó Zsolt. (Farkas Balázs, Király Krisztián).

SZOLNOK: Pokorni – Vári , ANTAL, Papucsek, Fritz  – Zvara, Kenderes – Rokszin, Mundi (Mile, 59. p.), Lengyel B. ( Tóth B., 68. p.) – Zsolnai R. (B. Tóth B., 59. p.) Vezetőedző: Kis Károly.
Csere: Mundi helyett Mile 59. perc, Zsolnai R. helyett B. Tóth , 59. perc, Lengyel B. helyett Tóth B., 68. perc.

SZEGED: BELACAN – Szabó P. , MARKOVICS, Tóth B., Mészáros M. – Kéri , Máté P. , Zelenyánszki (Oláh G., 74. p.) , Hegedűs E. (Pászka, 84. p.), Fitos – OLÁH L. (Kovács B. (90.). Vezetőedző: Nyilas Elek.
Gólszerzők: Oláh L. (0-1) az 53. p., Fitos (0-2), a 70. p., Vári B. tizenegyesből (1-2), a 92. p..

23. perc: Mundi Roland-Zsolnai Róbert adogatás végén Lengyel Béla elé került a labda, aki szemben állva a kapuval mintegy nyolc méterről az elfekvő vendéghálóőrt találta telibe – óriási helyzet volt.
44. perc: Rokszin a bal oldalról ívelt a felfutó Antal Gábor elé, aki mintegy 25 méterről futtából ellőtte a labdát, de az néhány centiméterrel elkerülte a szegediek kapuját.
53. perc: Oláh Lóránt közeli lövését Pokorni Péter bravúrral szögletre hárította. A bal oldalról Máté Péter által beívelt szögletet Oláh Lóránt a balösszekötő helyéről, mintegy öt méterről a hosszú sarokba csúsztatta, 0-1.
63. perc: Lengyel középre ívelte a labdát, a berobbanó Mile Krisztián 7 méteres fejesét Belacan nagy bravúrral hárította a jobb alsó sarok elől.
70. perc: Ismét Oláh Lóránt került ziccerbe, de labdáját Pokorni védte, a kipattanót Oláh visszaszerezte, az alapvonalról visszaívelte, amit a jól érkező Fitos László mintegy öt méterről a kapu jobb oldalába fejelte, 0-2.
92. perc: Egy beívelt labdánál Szabó Péter a tizenhatoson belül lerántotta Papucsek Barnát, a büntetőt Vári Barnabás magabiztosan értékesítette, 1-2.
Az újrakezdés után a játékvezető lefújta a mérkőzést.
Az első félidőben eldönhette volna a mérkőzést a szolnoki csapat, de elhibázta helyzeteit. A fordulást követően feltámadt a Szeged, míg hazai csapat sok hibával, enrváltan futballozott. A vendégek Oláh Lóránt jó megoldásaiak köszönhetően kicsikarták a győzelmet.   
Érdekesség, hogy a vendég szegedieknél két olyan játékos is pályára lépett, akik egykoron szolnoki színekben is szerepeltek. Fitos László 2010-ben kölcsönjátékosként játszott az NB I-es MÁV színeiben és sokak számára emlékezetes gólt rúgott az Újpestnek. Most egykori csapatának hálójába fejelte a szegediek második találatát. A gólpasszt a délvidéki származású Oláh Lóránt adta, akinek második magyarországi klubja volt a Szolnok, mindemellett a rutinos csatár szerezte csapata első találatát. A két volt szolnoki játékosnak köszönhetően vitték el a szegediek a pontokat a Tiszaligetből.

Kis Károly, a Szolnok vezetőedzője: – Ma sajnos nem tudtuk megismételni eddigi jó játékunkat, de megvoltak a helyzeteink a szervezetten játszó Szeged ellen.

Nyilas Elek, a Szeged vezetőedzője: – Érdekes mérkőzést játszottunk, az első félidőben gyenge teljesítményt nyújtottunk, de a szerencse mellénk állt. A fordulást követően úgy játszottunk, ahogy én azt mindig szeretném látni, jól is teljesítettünk és a szívünk is a helyén volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!