Sport

2015.05.30. 08:31

A negyedik helyre is befuthat a MÁV

Vasárnap este véget ér a 2014–15-ös másodosztályú labdarúgó bajnokság pontvadászata. Kiderül, mely csapatok jutnak fel az NB I-be és melyek esnek vissza a harmadosztályba.

Gelei József

Az már eldőlt, hogy a Vasas nyeri a bajnokságot, ám mögött a Békéscsaba és a Gyirmót azonos pontszámmal várja a zárófordulót, azaz mindkettő reménykedhet még a feljutást jelentő második hely megszerzésében.

A Szolnoki MÁV FC együttese kényelmes helyzetben készülődhet a vasárnapi zárórára. A kék-fehérek esetében a kérdés csupán az, hogy a negyedik, az ötödik, esetleg a hatodik helyen végeznek. Mivel a Mezőkövesd Angyalföldre, a Sopron pedig a bentmaradásért küzdő Balmazújvároshoz látogat, Kis Károly fiai győzelmük esetén akár „megcsíphetik” a várakozás feletti negyedik helyet.

Ehhez persze elengedhetetlenül szükséges, hogy Vári Barnabásék begyűjtsék a három pontot a kiesés rémétől fenyegetett Soroksár ellen. Nem lesz könnyű dolguk, hiszen a fővárosiak a túlélésért küzdenek, márpedig ez megkétszerezheti erejüket. A Lisztes Krisztián dirigálta sárga-feketék kerete kiegészül a legutóbbi mérkőzéshez képest, lévén két középső védőjük, Pandur Péter és Farkas Attila letöltötte eltiltását. Ugyanakkor hiányozni fog a jobb oldali támadó, Hodgyai László, aki Békéscsabán begyűjtötte ötödik sárga lapját.

Ami a szolnoki gárdát illeti: eltiltás nem nehezíti Kis Károly vezetőedző dolgát, miután Zsdrál Miroszláv letöltötte büntetését.
A vasárnap este 18 órakor kezdődő összecsapást Nazsa Tamás vezeti, segítői Tőkés Róbert és Kulcsár Judit lesznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!