Sport

2015.05.16. 12:20

Az SZTK együttesét fogadja a MÁV

A hét végén már a 28. fordulót rendezik a másodosztályú labdarúgó bajnokságban. A Szolnoki MÁV FC együttese szombaton 19 órakor a Szigetszentmiklós gárdáját fogadja a Tiszaligeti-stadionban.

Gelei József

Már csak három forduló van hátra az NB II-es bajnokságból, ám nem lehet azt mondani, hogy érdektelenné vált volna a küzdelemsorozat hajrája. Alig 270 perccel a zárás előtt még három együttes reménykedik a feljutást jelentő első két hely elérésében, míg hét(!) csapat is érintett a kiesés elleni versenyfutásban. Ezek közül az egyik a Szigetszentmiklós gárdája, mely ugyan az egész bajnokság során stabilan a középmezőnyben tanyázott, ám a keresztbeveréseknek köszönhetően ma már cseppet sem lehet nyugodt.

Előnye ugyan öt pont a még kieső tizennegyedik helyezettel szemben, de Szolnok után a jövő héten Siófokra látogat és az esetleges pont nélküli 180 perc végzetes is lehet számára.

Nem számíthat tehát könnyű összecsapásra a MÁV FC együttese szombaton este, melynek formája a bajnokság hajrájához érkezve mintha felszálló ívet mutat. Egy hete régen várt gólerős játékkal rukkolt ki Siófokon a Tisza-parti legénység.

– A jó erőkből álló Siófok ellen nagyszerű győzelmet arattunk – dicsérte labdarúgói teljesítményét a kék-fehérek vezetőedzője, Kis Károly. –  Nem csak a 4-0-s eredmény miatt mondom, hanem mert a csapat jól is futballozott. Remek kontratámadásokat vezettünk, a rögzített játékhelyzetekből is tudtunk gólokat lőni, úgyhogy ilyen különbséggel is teljesen megérdemelten nyertünk a jó játékosállománnyal rendelkező Balaton-partiak ellen.

Bár a sikert a csapat érte el, külön ki kell emelni Vári Barnabás teljesítményét. A négy esztendeje Paksról érkezett, 28 éves játékos eleinte csatárként csillogtatta tudását Szolnokon, ám az elmúlt szezonokban már leginkább jobbhátvédként számított rá mestere. A két gólerős támadó, Urbin Péter és Hamar Ádám kidőlésével azonban nehéz helyzetbe került csapata, így az elmúlt hetekben ismét a „frontvonalban” találta magát. Azóta ismét csatár erényeit csillogtatja: az elmúlt három fordulóban kétszer is duplázott, s már kilenc találatnál tartva átvette a vezetést a házi góllövő-listán.

A szombati összecsapáson Kis Károly még mindig nem számíthat az eltiltását töltő Tóth Bencére, azaz a múlt hetihez hasonló kerettel várja a MÁV FC szigetszentmiklósi vendégét. Az SZTK együttesében egyébként több, egykoron Szolnokon is megfordult játékos található: Szepessy Róbertet, Hevesi-Tóth Tamást és Kállai Norbertet nem kell bemutatni a kék-fehérek szurkolóinak.

Bár még tart a megyei első osztályú bajnokság, a biztos dobogós Jászapáti együttese nem titkoltan főpróbaként kezeli a szombati, Törökszentmiklós elleni összecsapást. Kotula László gárdája ugyanis bejutott az Amatőr Kupa fináléjába – egykoron Szabad Föld Kupaként volt ismert –, jövő szerdán, a Ferencváros szentélyében, a Groupama Arénában, 15 órakor a Sajóbábony csapata ellen lép pályára. Az amatőr labdarúgó csapatok legrangosabb trófeáját eddig egy megyei csapatunk, a Jászkisér hódította el. Az 1981 májusában, a Ráckeve ellen győztesen megvívott döntőt akkor is az Üllői úti stadionban rendezték …

Megdolgoztak a szolnokiak az NB I-es licencért

Mint jeleztük, a Magyar Labdarúgó-szövetség Elsőfokú Licencadó Bizottsága legutóbbi ülésén 17 klubnak adta meg az NB I-es licencet. Köztük van a Szolnoki MÁV FC is. Földi Sándor, a klub ügyvezető igazgatója elmondta, hogy kollégáival nagyon sokat dolgoztak azért, hogy a klub mindenben megfeleljen az elvárásoknak. Az elmúlt napok híreiből is kiderült, hogy a bizottság nagy szigorral és körültekintéssel látta el feladatát, ahol hibát talált, nem adott rajtengedélyt, így a győri, a pécsi, a kecskeméti, a pápai és a nyíregyházi egyesületnek sem. Mindez nem azt jelenti, hogy a szolnoki gárda az NB I-ben fog indulni, hanem azt,
hogy a klub gazdálkodása és a létesítményei mindenben megfelelnek az első osztályban támasztott követelményeknek.

Még egy jó hír a kék-hérek háza tájáról. A szolnoki futballklubnál eddig két UEFA pro linces edző, Csábi József és Kis Károly dolgozott. Megvan a harmadik is, Romanek János a héten sikeresen vizsgázott, és már át is vehette diplomáját. Ugyanekkor kapta meg diplomáját Dárdai Pál, válogatottunk szövetségi kapitánya is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!