Sport

2015.05.18. 20:33

BAJNOKCSAPAT, BAJNOKCSAPAT!!!

Megszerezte hetedik bajnoki címét a Szolnoki Dózsa, amely a döntő harmadik mérkőzésén is legyőzte az OSC-t.

Gutai István

A szolnoki pólócsapat veretlenül hozta le valamennyi mérkőzését, egyedül az Eger elleni februáridöntetlen "csúfít" bele a parádés mutatóba. Ötvenegy évnyi szünet után lett újra szolnoki csapat a világ legjobb vízilabda-bajnokságának legjobbja,

Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP– OSC 13-7 (1-1,4-4,2-0,6-2)
Vízilabda Aréna, 1000 néző
Játékvezetők: Molnár Tamás, Kun György
SZOLNOK: NAGY V.- Gocics 1, Jansik D., VARGA DÉNES 3, Madaras 2, Mezei, Mitrovics  Csere: Alekszics 1, Varga Dániel, VÁMOS 2, Kis G., TÓTH 4, Hangay Vezetőedző: Cseh Sándor
OSC: BISZTRITSÁNYI- Kovács G., Salamon 1, Graham, Decker Á., Brguljan 1, Gór-Nagy1. Csere: Kayes 2, Bátori, Juhász, Hegedűs 2, Szentesi Vezetőedző: Vincze Balázs

Szezonbeli hatvannegyedik tétmérkőzésére készült a Szolnoki Dózsa, amely ''64-ben szerezte hatodik, ezidáig utolsó bajnoki címét. A döntő eddigi két mérkőzése a szolnoki tervek szerint alakult, péntek este a Nyéki Imre Uszodában aratott 12-7-es győzelemmel teremtette meg a "bajnokavatós hétfő" esélyét.



Két piros- és tizenegy fehérsapkás pólós "Hajrá, Szolnok" kiáltása repeszti meg a teljesen megtelt Vízilabda Aréna üvegtábláit. Kovács Gábor lövése is repesztett, de csak a kapufát, válaszul Gocics is szétlövi a keretet. Kayes viszont addig bírja a víz alatti birkózást, míg lőni tud, vezet az OSC. Vámos Mártont sokadszorra sem vekomolyan védője, a szolnoki jobbszárny beltagja pedig kiegyenlít. A döntő két korábbi mérkőzésénél is nagyobb az iram, rengeteget úsznak a játékosok, a játékvezetők pedig nem tördelik szét a játékot, azaz alaposan meg kell harcolni minden szabad területért.

A nagy tusakodás folytatódik a második negyedben is, Bátori szerez labdát és passzol Hegedűshöz, aki centerből megszerzi csapata második gólját. Nem tudjuk betenne a centernek a labdát, erre a játékelemre most nagyon felkészült az OSC, amely növeli is előnyét. Brguljan gólja után Cseh Sándor kér időt. Varga Dénes átlövését fogja Bisztritsányi, a háromgólos vezetésért támadhatnak a kékek. Hegedűs bevarrja, 1-4.

Eddig a második negyed volt az OSC gyenge pontja, most biztosan nem lesz az. Mezei harcol ki emberelőnyt, a létszámfölényes helyzetből Tóth Márton szerez gólt.  A közönség is rátesz egy lapáttal, a mínusz egyért támadunk. Újabb fór, újabb gól: Madaras lökete Bisztritsányi kezével együtt kerül a kapuba. 3-4. Salamon pokoli erővel, ráadásul hajszálpontosan lő meg egy szabaddobást, újra kettő a hátrány. Tóth Márton megverekszik a lövőhelyzetért, centergólt lő. 4-5. Jó védekezésünk jutalma, hogy támadhatunk az egyenlítésért, de Mezei gyanús körülmények között eltűnik a habokban, a játék mehet tovább. Fél perccel a negyed vége előtt Gocicshoz kerül a labda. Szolnok legnépszerűbb Zsivkoja lóbál kettőt és szakad a háló. 5-5, ez is marad az állás két negyed után.

Fél perce sem tart a harmadik negyed, amikor Graham dorgálja meg túlságosan Kis Gábort, az emberelőnyből Varga Dénes megszerzi a vezetést. Kivédekezünk egy újabb hátrányt, majd Mezei kínvallatása alatt a szívükre teszik a kezüket a játékvezetők és emberelőnybe kerülünk. Vámos Márton ugyan már teljes létszámnál lő gólt, de még mekkorát! 7-5. Bátori bal alsóra tartó lövését hessegeti el a gólvonal elől Nagy Viktor.

Nyolc perc a mennyország kapujáig. Vámos csodálatos blokkal egyengeti az utat, Madaras Norbert megúszása után már nyugtatóan zöld pázsiton járunk. 8-5. Milan Alekszics előnygólja pedig kinyitja az aranykaput. 9-5, de előttünk még öt perc. Kayes húzza be a gyorsan megjátszott emberelőnyt, 9-6, négy és fél perc a meccsből. Varga Dénes bosszúból a rövid sarokba lő. 10-6. A mosoly őszinteségi indexét Milan Alekszics növeli, 11-6, kevesebb, mint három perc, eldőlt. Tóth Marci még egyet berámol centerből, kezdődik az ünneplés. Gór-nagy lő gólt, majd Tóth Márton is, 13-7 a vége, cseh Sándort pedig tekintélytisztelő játékosai bevágják a medencébe.

A 2014-15-ös idény bajnoka a Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP
Nagy Viktor, Zsivko Gocics, Madaras Norbert, Vámos Márton, Hangay Zoltán, Mezei Tamás, Milan Alekszics, Tóth Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Kis Gábor, Sztefan Mitrovics, Jansik Dávid, Decker Attila. Vezetőedző: Cseh Sándor, edző: Kósz Zoltán, szakmai igazgató: Kovács
István.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!