Sport

2015.05.29. 18:13

Mindkét BL-meccsét elveszítette a szolnoki csapat

Előbb a középdöntőt majd az ötödik helyért folyó csatát is elbukta a Dózsa, így meg kellet elégednie a hatodik hellyel a barcelonai Final Six-ben.

Varga Csaba

Férfi vízilabda BL - ZF-Eger - Szolnoki Dózsa Közgép

Fotó: Kovács Anikó

Barcelonában csütörtökön este kezdődtek meg a Bajnokok Ligája, a Final Six küzdelmei, amelybe két magyar együttes, a friss honi bajnok Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP és a ZF-Eger csapata is kvalifikálta magát.
A címvédő és egyben házigazda Barceloneta csapatával kezdte a Dózsa a BL hatos döntőjét. Az első három negyedben végig üldözte ellenfelét a Dózsa, amely többször  is három góllal vezetett. Sőt a záró negyedben is 6-3 volt a Barceloneta javára. A hajrában azonban  Vámos Márton egy és  Madaras Norbert két remekbe szabott góljával 6-6-ra döntetlenre mentette a Dózsa a középdöntő mérkőzést A szabályok szerint ötös lövések döntötték el az elődöntőbe jutást. Sajnos a Barceloneta nyerte az ötös párbajt, és jutott az elődöntőbe, míg a mieink az ötödik helyért játszottak pénteken az Egerrel, amely a horvát Dubrovnikkal szemben 10-8-ra veszített a középdöntőben.


- Nem járattuk eleget a labdát, keveset lőttünk kapura. Cseh Sándor, a Dózsa vezetőedzője. -  Nem tudtunk igazán alkalmazkodni a körülményekhez, értem ezalatt a játékvezetést és a nyitott uszodát. Az első két-három negyedben a játékosok nem érezték a távolságot sem egymástól, sem az ellenféltől, sem a kaputól. Az egyetlen pozitívum, hogy fegyelmezettek maradtunk, és a védekezésünkkel meccsben tartottuk magunkat. Az ötös csatában sajnos nem nekünk volt szerencsénk. Az Eger elleni folytatásban minimum elvárás, hogy győzelemmel zárjuk a Final-Six-t, ne csalódott, szétesett csapatként utazzunk haza - tette hozzá a szakember.

ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép 8-7 (3-1, 1-3, 3-2, 1-1)
Barcelona, 500 néző. Vezette: Naumov (orosz), Schwartz (izraeli) EGER: B. MITROVICS – Biros 1, Szivós 1, HOSNYÁNSZKY 2, Hárai, VAPENSZKI 2, Csucskovics. Csere: Erdélyi 1, Bedő, Lőrincz, Milos Csuk, Angyal 1. Vezetőedző: Dabrowski Norbert.
SZOLNOK: Decker A.. – Sz. Mitrovics, VARGA DÉNES 4, Gocics, KIS G. G., MADARAS, Jansik D. 1. Csere: Varga Dániel 1, Vámos 1, Alekszics, Mezei, Tóth M. Vezetőedző: Cseh Sándor. Edző: Kósz Zoltán.
Emberelőnyből: 7/2, ill. 12/2


Nem csak az ötödik hely, hanem a 28 ezer euro pénzdíj is volt a tét a meccs győztesének magyar csapatok csatájában. Igaz a vesztes csak ezer euróval kap kevesebbet, mint a győztes Egyébiránt a BL-győztesnek 50 ezer lesz a jutalma. Az más kérdés, hogy a pólósok pénzét össze sem hasonlítani a futball csillagászati, milliárdos díjaival.
Kis túlzással az „éljen-éljen” után 2-0-ra vezetett az Eger, alig telt 44 másodperc időt kért Cseh Sándor, hogy felébressze tanítványait az álmos kezdésből. Az más kérdés,.hogy csak 3-0-la után tudott szépíteni Vámos Márton. Kisvártatva Varga Dénes szépített, majd Jansik Dávid találatával utolérte vetélytársát a Dózsa, 4-4. A fordulást követően megint két gól volt a hevesi gárda előnye, amit Varga Dániel egyre csökkentett a negyed a végén, ez volt a szolnoki átlövő első gólja a tornán. A záró felvonásban Varga Dénes negyedik találatával 7-7. A hajrában Hosnyánszky Norbert kapufás góljára nem tudott válaszolni a szolnoki csapat, így elbukta a meccset, a hatodik helyen végzett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!