Sport

2015.05.05. 12:39

Szerdán rajtol az Olaj–Sopron elődöntős párharc

Vasárnap este fejeződött be két negyeddöntős párharc ötödik, mindent eldöntő mérkőzése.

V.CS.

Az Atomerőmű SE paksi otthonában hibába vezetett tíz ponttal is a záró negyedben vendég Falco együttese. A végjátékban a jobban összpontosító atomvárosiak behúzták a győzelmet – 87-82 –, és ezzel egyben az elődöntőbe jutást is. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó elődöntőben a Kecskeméttel találkozik az Atomerőmű SE, de azt tudni kell, hogy a középszakaszban második helyezett hírős város csapatánál van a pályelőny. Ugyancsak pályaelőnnyel kezdi az elődöntőt a címvédő, középszakaszelső Szolnoki Olaj KK, amelynek a Sopron gárdája lesz a vetélytársa. Az utóbbiak ugyanis Kaposváron, egy végig kiélezett, izgalmas találkozón 86-81-re nyertek, így lettek elődöntősök.



Az Olaj–Sopron páros csata szerdán 18 órakor kezdődik, a második meccset szombaton 17 órakor a hűség városában, míg a harmadikat jövő kedden szintén 17 órakor rendezik a Tiszaligetben. Feltételes módban, a negyedik összecsapásnak jövő péntek, míg az ötödiknek jövő vasárnap a hivatalos időpontja.

A felek középszakaszbeli meccsei közül mindkettőn hazai győzelem született. A Tiszaligetben 67-58, míg Sopronban 81-76 volt a végeredmény. Vajon ki fog örülni az elődöntő után?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!