Sport

2015.05.27. 11:02

Utazás, emlékek, készülődés - Barcelonában a Dózsa

Míg az Olaj kosaras gárdája kedden este kiharcolta hatodik bajnoki címét a Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP vízilabda-csapata megérkezett Barcelonába, ahol a Final-Six küzdelmeit rendezik meg e hétvégén.

V.Cs.

A szolnoki együttest szállító autóbusz kedden ebéd után startolt a Vízilabda Arénától, hogy a délutáni repülőjárattal el tudjon utazni Barcelonába. A csapata szerb játékosai nem tartottak a busszal, hanem Liszt Ferenc repülőtéren csatlakoztak társaikhoz.

 - Barcelonából vasárnap este érkezünk meg Budapestre – mondta Gocics Zsivko, a Dózsa magyar útlevéllel is rendelkező játékosa. – Hétfőn hajnalban viszont már a szerb válogatottal utazunk az Amerikai Egyesült Államokba, pontosabban Kaliforniába edzőtáborozni. Ezért Milan Aleksziccsel és Sztefan Mitroviccsal jártunk külön utakon, de ez csak a budapesti repülőtérig tartott, itt hagytuk az autóinkat, ezekkel utazunk majd Belgrádba hétfő hajnalban. Mindannyian azon leszünk, hogy minél jobban szerepeljünk a barcelonai BL-döntőben. Méltóképpen akarjuk zárni az évadot – hangsúlyozta a Zsile becenvű pólós, aki ősszel immár az ötödik szezonját kezdi Szolnokon.
A csapat végül is zavartalan két és fél órás repülőút után érkezett meg a katalán fővárosa, ahol a közel a tengerparthoz egy Icaria elnevezésű szállodában verte fel a tanyáját. Az más kérdés, hogy Madaras Norbiéknak éppen csak annyi idejük volt, hogy leverjék az út porát, mert indulniuk kellett egy fogadásra.

- Egy kedves meghívást kaptunk a barcelonai magyar konzultól, Dr. Kovács Barnabás jelezte, hogy szeretne velünk találkozni – mondta Mohi Zoltán a szolnoki klub ügyvezető-igazgatója. – Mi pedig szíves-örömest teszünk eleget a meghívásnak. Akik most arra gondolnak, hogy a meghívás protokoll fogadásról szólt azok nagyon tévednek. Az FC Barcelona stadionjától, a Camp Nou-tól nem messze van egy kiskocsma, amit Futballáriumnak becéznek.  Oda szólt a meghívás, amit egyébiránt Büki Péter és párja, Erika üzemeltet.
- Néhány hónapja alakítottuk ki ezt a kis drukkerkocsmát - kezdte Péter. - Azóta a földkerekség szinte minden országának és csapatának szurkolói megjelentek nálunk és csodálják 25 éves relikviáinkat. Közben esznek, isznak az emberek, amelynek legtöbbje hála Istennek magyar. A fő helyen természetesen a magyar Aranycsapat képei, a róluk szóló újságcikkek láthatóak, Czibor Zoltán, Kocsis Sándor és Kubala László is szerepel a gyűjteményhegyekben. Természetesen az egyik legnagyobb legenda, Puskás Öcsi sem hiányzik a gyűjteményből, bár ő annak idején, a mostanság is a legnagyobb rivális, Real Madrid sztárja volt. 

Dr. Kovács Barnabás természetesen köszöntötte a magyar bajnok és kupagyőztes csapatot. És sok ezer katalónai magyar nevében is sikert kívánt a csütörtök este kezdődő BL-hatos döntőben. A késő esti vacsoránál Cseh Sándor, a Dózsa vezetőedzője közölte, hogy innentől már csak a csütörtök esti Barceloneta elleni mérkőzésre kell és szabad koncentrálniuk. Szerda délelőtt megbeszélés, videózás majd egy órás edzés szerepel a programban. Este pedig hét órakor lesz még egy edzés a Final-Four helyszínén a Bernat Picornell uszodában, ahol eddig a magyar pólóválogatott két világbajnoki aranyérmet szerzett, 2003-ban és 2013-ban. Reméljük a szolnoki csapatnak is hasonló szép emlékei lesznek az 1992. évi nyári olimpiai játékoknak is otthont adó létesítményről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!