Sport

2015.05.16. 17:44

Versenyzőink indulnak a világbajnokságon

Hölgyversenyzőink közül a jászberényi Szabó Zsófia és a törökszentmiklósi születésű, de ugyancsak martfűi karatés Körmöndi Lídia repülni fog Tokióba.

SZOLJON

A jászberényi Yakuzák SE Európa-bajnoki ezüstérmese, Szabó Zsófia és a Martfűi Victory Karate Klub Eb harmadik helyezettje, Körmöndi Lídia is meghívást kapott a tokiói shinkyokushin világbajnokságra. Az európai hölgyek 11 fős mezőnyének harmadik magyar tagja a soproni Szepesi Csenge. A vb-n nem indulhat bárki. Csak az nevezhet, aki az elmúlt években eredményesen szerepelt a kiemelt világversenyeken. Európa női versenyzői 11 kvótát kaptak a 32-es tábláról, közülük ketten Jász-Nagykun-Szolnokból utazhatnak.

Október végén rendezik Tokióban a shinkyokushin karate 11. világbajnokságát. Hagyomány szerint a vb férfi versenyzőit a nemzetek maguk jelölik ki, a hölgyek mezőnyét azonban meghívás alapján állítják össze. Az Európai Karate Szervezet (EKO) az elmúlt három év eredményei alapján a napokban tette közzé a női mezőny európai indulóinak névsorát.

A kontinens 11 fős keretében hat litván, három magyar, egy román és egy lengyel karatés kapott helyet. Hazánk válogatottjának tagjaként a háromszoros Európa-bajnok, vb győztes soproni Szepesi Csenge (+65 kg) mellett megyénkből utazhat a másik két magyar versenyző. A 27 esztendős, törökszentmiklósi születésű Körmöndi Lídia (-65 kg) idén, Varsóban szerzett harmadik alkalommal Eb bronzot a felnőttek között. Korábban volt második helyezett is a kontinensviadalon, és már indult vb-n is. A Victory Martfű versenyzője viaskodik legrégebben nemzetközi tornákon a jelenlegi magyar női mezőnyben.

Első világbajnokságára készülhet a közzétett európai rangsor alapján a jászberényi Yakuzák SE-ben edző Szabó Zsófia (-55 kg), aki az áprilisi Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett Lengyelországban. A Jászberénybe öt évvel ezelőtt leigazolt Szabó 2013-ban és 2014-ben Eb harmadik helyezett volt. A 25 esztendős Szabó Zsófia a vb-re induló magyar női válogatott legfiatalabb tagja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!