Sport

2016.08.10. 08:58

Egy rakat érmet szereztek megyénk versenyzői

Egy héttel a huszonöt magyar érmet – közte tíz aranyat – hozó minszki ifjúsági és U23-as világbajnokság után rendezték meg a korosztály magyar bajnokságát Szegeden.

G. I.

A legendás Maty-éri pályán 57 klubból kétezernél is több nevezés érkezett a közel kétszáz futamra.
A háromnapos bajnokság első megyei érmét a Szolnok Közgép SE kajakosa, Bodonyi Dóra szállította, aki az U23 ezer méteres döntőjében a harmadik helyen végzett. Egy nappal később, szombaton kajak kettesben egy szegedi hölggyel megnyerte az ötszázat. Ötezer méteren is aranyérmes lett, rendkívül kiélezett küzdelemben kevesebb mint egy másodperccel előzte meg a második helyen célba érő BKV-s Mihalik Sárát.

Biztosan jutott az U23-asok kenu egyes ezer méteres döntőjébe Csiga János, aki végül hatodikként zárt. Az ugyancsak közgépes Bogár Gábor és Gál Péter is döntőzött K2 ezer méteren, mindketten szegedi partnerrel lapátoltak. Előbbi versenyző harmadik lett, utóbbi pedig hatodik. Értékes ötödik helyet szerzett a Sportcentrum versenyzője, Gyuricza Petra újpesti párjával az U17-18-as korcsoport ezer méteres versenyében. A bronzéremig lapátolt a tiszafüredi hajó női U23 K4 ezer méteren: Fülöp Fanni, Fülöp Adriána, Törő Judit és Pintér Titanilla. A pénteki napra jutott egy sportcentrumos érem is, az Imre Gábor, Czinege József, Papp Zoltán, Bordás Norbert összetételű egység harmadik lett U17-18 K4 ezren.

Ezüstérmes lett Bogár Gábor U23 kajak egyes ötszáz méteren, a Közgép versenyzője tizenöt századdal szorult a vasasos Bárdfalvi Márk mögé. Forgó Christopher kenu egyes ötszázon harmadikként ért célba. A kajak kettesek fél kilométeres távján hatodik lett a Bogár Gábor, Gál Péter alkotta egység. Ugyanebben a versenyszámban negyedik lett az U17-18-as korosztályban Nyuli Dóra, aki KSI-s párjával hat tizedmásodperccel maradt le a dobogóról. Az U23 K4 ötszázon ötödik tiszafüredi női egység kétszáz méteren negyedik lett.

Vasárnap rendezték az U17-18 200-as döntőket, női kajak kettesben a Sportcentrum versenyzője, Stefanidesz Kenza lágymányosi párjával hatodik lett. Második helyen végzett az Imre Gábor, Czinege József, Papp Zoltán összetételű csapat a 3x200 méteres váltóban. Az „I” betűre a pontot is ez a három fiú tette föl, Bordás Norberttel kiegészülve a kajak négyesek négyezer méteres versenyében szerzett második hellyel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!