Sport

2016.08.03. 15:06

Szeptemberben már tétmeccsek várnak a Dózsára

Foghíjasan, öt felnőtt játékossal a soraiban munkához látott a bajnoki címvédő szolnoki együttes.

V. Cs.

Már csak két nap, és megkezdődnek az olimpiai játékok Rióban. A csapatsportágak közül csak vízilabdásaink kvalifikálták magukat az ötkarikás játékokra. Férfi együttesünkből négy játékos, Nagy Viktor, Kis Gábor, Vámos Márton és Varga Dénes a bajnoki címvédő Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP vízipólósa. A további Dózsa-játékosok közül Milan Alekszics, Andrija Prlainovics és Zsivko Gocics a szerb, Aaron Younger az ausztrál, míg Ugo Crousillat francia válogatottat erősíti majd az olimpián.

Egyértelmű, hogy az utóbb emlegetett kilenc játékos nem jelenhetett meg a honi bajnoki címvédő első tréningjén a tiszaligeti Vízilabda Arénában. Ugyancsak igazoltan hiányzott Szatmári Kristóf, az UVSE csapatából érkezett szélső az U20-as válogatottal készül a szeptemberi hollandiai Európa-bajnokságra. Így mindössze öt felnőtt játékossal látott munkához Cseh Sándor vezetőedző. Nevezetesen Fülöp Bence, Hangay Zoltán, Jansik Dávid, Kardos Gergely és Mezei Tamás kedden délelőtt már az aréna minden igényt kielégítő konditermében, Vincze Gergő erőnléti edző irányításával gyűjtötte az energiát az elkövetkező szezonra.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Hangay Zoltán is gyűjtőtte az erőt a Vízilabda Arénában FOTÓ: Mészáros János
[/caption]

Közülük Kardos Gergely számít újoncnak, az utánpótlás válogatott kapus a Honvédból érkezett Szolnokra, a többiek már az elmúlt évadban is a Dózsa csapatát erősítették. Hangay Zoltán épp a súlyzótárcsákat rakta le, mikor a hogyléte felől érdeklődtünk.
– Köszi minden rendben, szerencsére nem a nulláról indultam, hiszen a nyáron kondizással és úszással karbantartottam magam – mondta a Dózsa saját nevelésű játékosa.
– Azért pihenésre, kikapcsolódásra is jutott idő, többek között az olasz tengerparton is vízközelben voltam.

– A kondizásból és úszásból az elkövetkezőkben is lesz részük a fiúknak – jelezte Cseh Sándor. – Az öt felnőtt mellett most négy ifjúsági játékos – Bagi Patrik, Bodoróczki Tamás, Kovács Milán, Szeghalmi Zsombor – is velünk készül.
– Nemsokára kétkapuzni is fogunk a Szentes gárdájával, hogy érezzék a fiúk a labdát is. Az olimpián szereplő játékosainkat szeptember közepére várjuk vissza. Onnantól egy újabb alapozást indítunk, szeptember 23-án pedig Magyar Kupa-mérkőzést játszunk, rá négy napra pedig elrajtol az OB I őszi idénye. Bajnokcsapatként nem lehet más a célunk, mint a címvédés – hangsúlyozta a szakember. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!