Sport

2016.12.18. 20:15

Kupagyőztes a Dózsa!

A Szolnoki Dózsa-Közgép együttese 10-4-re nyert az Eger ellen a budapesti Tüskeuszodában a Magyar Kupa döntőjében. Ötödször került a trófea a Tisza-partjára

MTI

Maradva az időrendnél szombaton előbb az elődöntőket játszották a Tüskeuszodában, az első meccsen az Eger 9-6-ra legyőzte az OSC-t. A másik párban, a Honvéd–Dózsa elődöntőn egy Younger-Vámos-Gocics háromszögelést követően Gocics közelről avatta fel, a Honvéd, nevezetesen Decker Attila kapuját, 1-0. A fővárosiak Fejős révén gyorsan egyenlítettek. A Dózsa azonban Milan Alekszics, Szatmári Kristóf és Fülöp Bence jóvoltából 4-1-re elhúzott. Szivós Márton szépített, a szolnoki csapat azonban két remekbeszabott akció góllal Varga Dénes és Vámos Márton révén már 6-2-re vezetett. Majd Fejős, illetve Younger találatával továbbra is négy gól volt a felek közötti távolság.

Dózsa játékosai azt gondolták, hogy vége a meccsnek a fővárosi csapat pedig sorozatban elért három góljával visszajött a meccsbe, 7-5. A nagyszünet után percekig megfagyott a 7-5-ös állás, jól védett mindkét kapus, Nagy Viktor és Decker Attila is. Szerencsére a bajnoki címvédő szolnoki együttes mozdult el a holtpontról, mint ahogy az utóbbi időszakban megszokhattuk Vámos Márton óriási szabaddobás góljával. Majd egy újabb Honvéd támadást is kivédekezett a Dózsa, elől pedig Kis Gábor harcolt ki egy emberelőnyös helyzetet, Vad Lajos a Honvéd edzője reklamált, amiért piros lapot kapott Székely Balázs játékvezetőtől. Az emberelőnyt pedig Fülöp Bence váltotta gólra, 9-5.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] FOTÓ: MTI
[/caption]

A záró felvonásban sem volt vita a szolnoki csapat sorra védekezte ki a Honvéd támadásait, elől pedig Jansik Dávid és Fülöp Bence újabb góljával fölényessé tette az övéi győzelmét, 11-5. A döntőben tehát a 2014-es kupagyőztes szolnoki csapat a címvédő Egerrel találkozott. Hat és fél perc telt a mérkőzésből, amikor Varga Dénes egy emberelőnyös helyzetet gólra váltott, 1-0. A második negyed elején Hosnyánszky Norbert lövése az egyenlítést jelentette az Eger számára. Ezt követően nagyon beindult a Dózsa. Milan Alekszics duplázott Andrija Prlainovics és Vámos Márton is betalált az egri kapuba, 5-1-es állást követően azonban Erdélyi Balázs után Lőrincz Bálint is szépített az álláson, 5-3.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] FOTÓ: MTI
[/caption]

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] FOTÓ: Földi Imre
[/caption]

A térfélcserét követően Vámos Márton tovább növelte a Dózsa előnyét, de Igor Vapenszki visszahozta két gólos távolságra az Egert. A hevesi csapat további felzárkózási kísérleteit a jó szolnoki blokkok mellett Nagy Viktor kapus bravúrjai hiúsították meg. A harmadik negyedet a kiváló lövő formában lévő Milan Alekszics újabb szép találata zárta, 7-4. A záró játékrészben Aaron Younger tovább növelte a különbséget, az ausztrál légiós óriási gólt ragasztott az egriek szerb olimpiai bajnok kapusának, Braniszlav
Mitrovics kapujába. A hajrában elmaradt az izgalom Gocics és Younger
góljával 10-4-re nyert a Dózsa. Visszahódítva a trófeát a egri csapattól. BRAVÓ!

Szolnoki Dózsa-Közgép–ZF-Eger 10-4 (1-0, 4-3, 2-1, 3-0)

Szolnok: NAGY V. – GOCICS 1, VÁMOS 2, Mezei, Prlainovics 1, Varga
Dénes 1, Jansik D. Csere: Szatmári, Hangay Z., ALEKSZICS 3, YOUNGER 2,
Kis G. Fülöp, Kardos (kapus). Vezetődző: Cseh Sándor. Edző: Kósz
Zoltán.

Eger: B. Mitrovics – Decker Á., Hosnyánszky 1, Lőrincz 1, Milos Csuk,
Erdélyi 1, Hárai. Csere: Kürti, Csucskovics, Kovács Gergő, Vapenszki
1, Bedő Biros B. Vezetődző: Dabrowski Norbert.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] FOTÓ: Földi Imre
[/caption]

budapesti Tüskeuszodában a Magyar Kupa döntőjében. Ötödször került a

trófea a Tisza-partjára MTI FOTÓ: MTI FOTÓ: MTI FOTÓ: Földi Imre FOTÓ: Földi Imre -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!