Sport

2016.12.25. 09:20

Új otthonra lelt az utánpótlás

Pénteken délelőtt hivatalosan is felavatták Szolnokon a Zrínyi úti Asztalitenisz Utánpótlás Centrumot.

Pabar Gyula

Az ünnepségen többek közt jelen volt Szabó István alpolgármester, dr. Stocker Miklós, a honi szövetség főtitkára, valamint Csornai Csaba, a megyei szövetség elnöke. Az esemény résztvevőinek a Jászkun Volán SC játékosai bemutatóval kedveskedtek.

Jövőre ünnepli fennállása negyed évszázados jubileumát a Jászkun Volán Sport Club, amely ez idő alatt sok-sok remek játékost adott mind a megyének, mind hazánk válogatottjának. A Magyar Asztalitenisz Szövetség 2014-ben az „Utánpótlás Tehetséggondozó Műhely” címmel jutalmazta a klubot, ezzel is elismerve azoknak a szakembereknek a munkáját, akik nap mint nap odaadóan foglalkoznak az utánpótláskorú játékosokkal. Így mikor a MOATSZ kidolgozta az utánpótlás centrumok koncepcióját, egy percig sem volt kérdéses, hogy Szolnokra talán még az eddigieknél is meghatározóbb szerep fog hárulni a jövőben.

– Minden elismerésem a szolnokiaké, amiért évtizedek óta képesek ilyen magas színvonalú munkát végezni – reflektált a fentebb említettekre dr. Stocker Miklós, a MOATSZ főtitkára.
– Ezért teljesen biztos vagyok abban, hogy az elkövetkező években is számos, válogatott szintű játékos fog majd itt felnőni.
Szabó István alpolgármester kiemelte, végre egy stabil otthona lett a sportágnak, ahol minden feltétel adott ahhoz – immár nyolc asztalon lehet párhuzamosan játszani –, hogy a gyerekek közelebb kerüljenek az asztaliteniszhez.

– Két fő szempont szerint dolgozunk. Először is szeretnénk minél több fiatalt bevonzani a sportág vérkeringésébe – ehhez elengedhetetlen az iskolákkal való jó kapcsolat –, ezért mindent megteszünk, hogy a gyerekek játéklehetőséghez jussanak – ezek már Szöllősi Péter edző gondolatai, akinek elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a városban ilyen magas szintre jutott az utánpótlásképzés.
– A másik, hogy akikben látjuk a tehetséget és a kellő elszántságot, azoknak minden tudásunkat megpróbáljuk átadni, hogy később profi játékosokká válhassanak. Mint amilyen Szudi Ádámból, Molnár Istvánból vagy a Nagypál lányokból lett – hangsúlyozta Szöllősi.

A köszöntők után egykori és jelenlegi Volán-játékosok léptek asztalhoz, így például az ifjúsági Európa-bajnok Szudi Ádám Lukács Richárddal játszott rögtönzött bemutatómeccset, miközben a Nagypál lányok (Csilla és Márta) egymással mérkőztek meg. A vállalkozó kedvűek pedig akár a főtitkár urat is kihívhatták egy partira...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!