Sport

2017.01.13. 10:20

A Bayern München a Tiszaligetben

Ismét nívós, nemzetközi utánpótláskosárlabda-tornának lehet a házigazdája Szolnok.

V. Cs.

A hétvégén péntektől vasárnapig az U14-es EYBL-tornát rendezik meg a tiszaligeti Tiszavirág Arénában. A rangos eseményen összesen hat ország kilenc legénységének fiataljai mérhetik össze tudásukat.
A seregszemlén a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola és Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémián kívül a német Bayern München és Alba Berlin, a szlovák Inter Bratislava és SBK Junior Levice, a cseh USK Praha, a szerb Mladost Zemun és a lengyel  BS Cracovia tehetségei lépnek pályára az U14-es EYBL-torna B csoportjában.

A csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón Tasnádi Zoltán, a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola vezetőedzője örömtelinek nevezte, hogy immár harmadik alkalommal rendezhetnek egy EYBL-tornát a Tisza-parti megyeszékhelyen. – Az elmúlt évadban jól szerepelt csapatunk az erős és kiegyensúlyozott mezőnyben, hiszen bejutott a észtországi szuperdöntőbe, ahol a kilencedik helyet szerezte meg – mondta a szakember. – A mostani szezonban eddig egy kört játszottunk csoportunkban, sajnos nem sikerült nyernünk. Tavalyi csapatunkból négy játékos maradt meg hírmondónak, így érthetően még sok a tanulnivalója a 2003-as korosztálynak, amelynek Halmai Norbert az edzője.
A szolnoki csapat programja: péntek: Szolnok–Inter Bratislava, 14.00. Szombat: Szolnok–USK Praha, 13.30. Vasárnap: Szolnok–Levice, 9.00. Szolnok–Cracovia 19.00.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!