Sport

2017.01.11. 18:20

Az utolsó tíz perc döntött

Mintegy háromhetes pihenőt követően a tavalyi bajnok KMH (Kanadai Magyar Hokiklub) vendégeként lépett jégre az ötödik helyen álló Jászberényi SE csapata az OB III-as jégkorong-bajnokság 7. fordulójában.

Pabar Gyula

Nem lehet azt állítani, hogy Fortuna asszonyság bőkezűen bánik a jászberényi hokisokkal az idei szezonban, mi több, az elmúlt hétvégén újfent alaposan „megtréfálta” őket. A zsűri ugyanis a mérkőzés második harmadában eszmélt csak rá, hogy Nagy Zoltán orvosi igazolásával valami nincs rendben, így a játékosnak – akinek a papírjaiban a korábbi meccseken semmiféle kivetni valót nem találtak – az általános gyakorlattól eltérő módon, a meccs közben kellett végleg elhagynia a játékteret.


KMH–Jászberényi SE 7:2
(1:0, 2:1, 4:1)

Tüskesátor, v.: Pálkövi (Herman, Tóth I.).
KMH: SZŐKE A. – Wágner, Péter, SOICHIRO 2, Zajácz, Haruta. Második sor: GALSI 2, Preisinger 1, Ress, Babay, Rusznyák 1. Harmadik sor: Szabari 1. Edző: Bóta Gusztáv.
JSE: Kubanek-Góga – Nagy Z., Bató, Tóth I., Bálint A., Németh K. Második sor: Rácz T., Görög, Szajka, AMBRUS 2, Szabó D. Harmadik sor: Hajdú Á., Szerdahelyi, Forgács Z., Lénárt, Bosnyák. Negyedik sor: Kovács A. Edző: Szerdahelyi Gábor.

A találkozó első perceiben két egyenlő fél küzdelmének lehettünk szemtanúi, ráadásul az az egykoron a Jászberényt erősítő Szőke Attila bravúros védéseinek köszönhető, hogy a KMH nem került máris az elején hátrányba. A kihagyott lehetőségek – ahogy az ilyenkor lenni szokott – megbosszulták magukat: egy látványos fővárosi kontraakció végén Galsi Péter szerezte meg csapatának a vezetést a 15. percben (1-0).
A középső játékrészben sem hagyott alább a berényiek lelkesedése, Preisinger Péter gyors góljára ugyanis Ambrus András válaszolt, ezzel ismét egyre csökkentve a felek közti különbséget (2–1). A KHM támadósora azonban rövidesen ismét megvillant, a japán Omi Soichiro első góljával 3–1-re módosította az állást.

A záróharmad elején a Zagyva-parti gárda reményei újból feléledtek, mivel Ambrus másodszor is utat talált Szőke kapujába. Ezzel párhuzamosan viszont – a lehető legrosszabbkor – kisebb rövidzárlat ütötte fel a fejét a vendégek soraiban, amit kihasználva a KHM néhány perc leforgása alatt négyszer is eredményes tudott lenni, ezzel kialakítva a 7–2-es végeredményt.
A Jászberény SE soron következő bajnokiját hazai jégen, a sereghajtó Dunaújvárosi Acélbikák ellen vívja a hétvégén. A találkozó pontos időpontja egyelőre nem ismert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!