Sport

2017.01.25. 12:59

Belgiumban fejezi be a BL-kört az Olaj

Ma este kontinens szerte véget érnek a Bajnokok Ligája csoportküzdelmei. Az E jelű nyolcasban a magyar bajnok Szolnoki Olaj csapata zárómeccsén a belga Proximus Spirou Basket vendége lesz Charleroiban.

Szoljon.hu

Három hete, amikor Kmézics Zorán átvette a staféta botot Sztojan Ivkovicstól, azt nem ígérhette meg hogy továbbjut a csapat a csoportból, hiszen addigra már minden eldőlt.  A szakember azonban hangsúlyozta, hogy az együttes nem adja majd olcsón bőrét, mindegyik meccsen igyekszik megnehezíteni vetélytársai dolgát. Eddig így történt, hiszen legyőzték a lengyel Zilelona Góra csapatát, legutóbb pedig csak hosszabbítás után maradtak alul a BL-sorozat egyik esélyesének tartott török Besiktassal szemben. Visszatérve a mai összecsapásra, a hazai csarnok a belga együttes mellett szól, amely tavaly november 29-én a Tiszaligetben is nyerni tudott 79–74-re. Azóta sok víz lefolyt a Tiszán, szerencsére az Olaj minden szinten összekapta magát, nemcsak a BL-ben, hanem hazai pontvadászatban is.

Mindezt a Körmend elleni hazai és legutóbbi pécsi győzelmükkel is nyomatékosították a piros–feketék. Várjuk a jó folytatást!       
Az állás: 1. Besiktas 24 pont, 2. AEK Athén 21, 3. Partizán Belgrád 21, 4. Ludwigsburg 21, 5. Dinamo Sassari 19, 6. Proximus Spirou Basket 18, 7. Stelmet Zielona Gora 17, 8. Szolnoki Olaj KK 15
A záróforduló párosítása: Besiktas–Ludwigsburg, AEK–Zielona Góra, Dinamo Sassari–Partizán, Spirou–Szolnoki Olaj (Tv: Sport1)

Szoljon.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!