Sport

2017.01.31. 18:42

Élmezőnyben a MÁV atlétái az idénynyitón

Budapesten, a Symáról BOK-csarnokra átnevezett létesítményben rendezték az évad idei első versenyét, a Budapest Régió nyílt fedett pályás bajnokságát. A versenyen rajthoz álltak a Szolnoki MÁV SE atlétái is.

V. Cs.

Közülük Sipos János nemcsak elindult a 60 méteres síkfutásban, hanem meg is nyerte azt. A magyar bajnok sprinter az előfutamból 6.84 másodperccel kvalifikálta magát a döntőbe, ahol szintén nem hagyott kétséget afelől, hogy ő a leggyorsabb, 6.86 mp-es eredménnyel diadalmaskodott.
A szolnoki atlétát a hétfői edzést követően értük el. – Azt gondolom, hogy kezdésnek jó volt ez a verseny – kezdte János, akit tavaly hazánkban szabadtéren, a 100 méteres távon senki sem tudott legyőzni, az amszterdami Eb-n pedig elődöntős volt.

– Sok verseny vár rám ebben a szezonban is, először a fedett pályára hangolok. Minden hétvégére esik egy-egy verseny, a formámat március elejére a belgrádi kontinensviadalra akarom kihegyezni. Aztán készülök a nyári versenyekre, köztük a legnívósabbat, a világbajnokságot Londonban rendezik augusztus első két hetében. Annyira azonban nem szeretnék előre nézni, előbb a fedett pályás évadra akarok koncentrálni, szerencsére megvan a belgrádi Eb-re a szintem. A szerb fővárosban pedig 6.70 mp alá akarok kerülni. Meglátjuk, hogy az mire lesz elég – mondta Ecseki Dániel edző tanítványa.
Hatvan méteren további szolnoki versenyzők is indultak, Boros Bence (6.96) a harmadik, míg Velkey Ádám (7.13) a negyedik helyen ért célba. A hölgyeknél ugyancsak 60 méteren, Tóth Zsófia (8.01) a hetedik helyen végzett. Távolugrásban a mindössze 18 esztendős Knipfer Zsófia 5.39 méteres eredményével megnyerte a versenyt.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Sipos János (balról) és Boros Bence készül a folytatásra FOTÓ: Mészáros János
[/caption]

A MÁV SE még ifjúsági korú súlylökője, Marázi Filip (12.07 m) a nyolcadik helyet könyvelhette el.
A seregszemle legjobb eredményét olimpiai bronzérmes súlylökőnk, Márton Anita érte el, a békéscsabai hölgy 18.56 métert dobott első idei versenyén. Ez az eredmény az idei világranglista harmadik helyét jelenti Márton Anita számára, aki szintén indulni fog a belgrádi Eb-n. Addig azonban jó néhány megméretés vár atlétáinkra, akik előbb szombaton a MASZ nyílt versenyén, majd február 18–19-én az országos bajnokságon állnak rajthoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!