Sport

2017.01.16. 17:51

Kezdésként egy döntetlen

Szombat délelőtt lejátszotta idei első felkészülési mérkőzését a Szolnoki MÁV FC legénysége. Rokszin Ádámék az NB III Nyugati csoportjának éllovasát, az Érd együttesét látták vendégül a Tiszaligetben. A találkozó 2–2-s döntetlennel zárult.

Pabar Gyula

Mintegy harminc perccel a 11 órára kiírt mérkőzés kezdete előtt pályamunkások egész hada lepte el a tiszaligeti műfüves pályát, akiknek hóeltakarító gépekre és hólapátokra volt szükségük ahhoz, hogy mielőbb újra játszhatóvá tudják tenni a terepet a futballisták számára. A „művelet” sikerült és a meglehetősen rossz közlekedési viszonyok ellenére az érdiek is időben megérkeztek – akik az utazással mondjuk nem vállaltak nagy kockázatot, hiszen egyenesen Martfűről jöttek, ahol szerda óta edzőtáboroztak – így ugyan némi csúszással, de kezdetét vehette a Szolnok–Érd edzőmeccs.

Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, mindkét oldalon voltak hiányzók. Balogh Pál vezetőedzőnek B. Tóth Balázst sérülés, míg Olasz Dénest betegség miatt kellett nélkülöznie, sőt egyéb okok miatt Tóth Balázs és Tóth Péter sem öltött magára szerelést. Ellenben a szolnokiak soraiban Tulipán Ákos és Katona Máté személyében két próbajátékos is helyet kapott. Előbbi a Budaörs második számú kapusa volt az ősszel, utóbbi pedig az elmúlt években olyan kluboknál fordult meg, mint a Vasas, a Sopron, vagy legutóbb a Haladás. A vendégek mestere, Limperger Zsolt Németh Gábor Vincét és Gyurácz Bálintot pihentette, Palásthy Norbert és Honti Attila viszont időközben lebetegedett, így igencsak kevés cserelehetősége maradt az Érdnek.

Az összecsapás egy meglepetésszerű vendéggóllal indult, a jobb szélről középre löbbölt labdát Pallagi Botond fejelte a bal felsőbe, ezzel a 9. percben már 1–0-ra vezetettek az érdiek. A folytatásban a Szolnok több veszélyes támadást is vezetett, egyenlítenie azonban csak a 23. percben sikerült, Tóth László középre gurított labdáját Rokszin Ádám vágta kapásból a léc alá, 1–1. Néhány momentummal később az előbbi páros szerepet cserélt, ezúttal tehát Rokszin volt a lekészítő és Tóth a befejező, 2–1. De hogy a hazaiak öröme azért ne legyen teljes, egy újabb védelmi megingást kihasználva egalizált az Érd: egy nagyszerű átvételt követően, jó tizennégy méterről Kelemen Patrik bombázott a jobb alsóba, 2–2.
A második félidőben minden padon ülő játékosát bevetette a MÁV, mindezek ellenére sem tudott mezőnyfölényt kialakítani, az érdi futballistákból pedig láthatóan sokat kivett az edzőtáborozás, így minden erejükkel azon voltak, hogy a hátralévő időben elkerüljék az újabb gólt.

Gelei Károlyék el sem utaztak

Keresztülhúzta a Jászberényi FC terveit az időjárás, elvégre úgy volt, hogy a MÁV-hoz hasonlóan Gelei Károlyék is felkészülési mérkőzést játszanak szombaton, méghozzá a szomszédvár Hatvan ellen.

– A nagy mennyiségű hó, illetve az ónos eső miatt a hatvani pálya talaja alkalmatlanná vált mérkőzés rendezésére, ezért el sem utaztunk – árulta el lapunknak Pikó Attila, a JFC technikai vezetője. – Ráadásul a szerdai, Mezőkövesd elleni edzőmeccsünknek is búcsút mondhatunk, ugyanis Tomiszlav Szivicsék úgy döntöttek, hogy a rossz időjárásra való tekintettel Cipruson edzőtáboroznak. Ezért, ha minden jól megy, akkor legkorábban pénteken, a Dorog ellen léphetünk pályára – szögezte le Pikó.

Szolnoki MÁV FC–Érdi VSE
2–2 (2–2)
Szolnok: Tulipán – CSIRMAZ (Hajba – félidőben), Horgosi (Balogh M. – félidőben), Papp Sz., Katona (Magyar, 70.) – Kenderes (Földi, 70.), Kovács O. (Berdó – félidőben) – ROKSZIN, Dedics (Kánya, 70.), Tóth L. (Pintér N. – félidőben) – Pantovics (Kovács T., 70.). Vezetőedző: Balogh Pál. Edző: Antal Gábor.
Gólszerzők: Rokszin (23.), Tóth L. (30.), ill. Pallagi (9.), Kelemen P. (33.).


Balogh Pál: – Szervezett, fiatal csapat az Érd, nem véletlenül vezetik a csoportjukat. Bár a meccset nem sikerült megnyernünk, a látottakkal elégedett vagyok, végig mi uraltuk a játékot, sokkal többet kezdeményeztünk támadásban, ennek tudható be az is, hogy a védelmünk néha igencsak szellős volt. Vannak tehát hiányosságaink, de azért dolgozunk, hogy ezeket kijavítsuk.
Limperger Zsolt: – Az első félidőben mutatott játékunk már helyenként hasonlított arra, amit valójában tudunk, ráadásul a meccs bizonyos periódusaiban egyenlő ellenfelei tudtunk lenni a Szolnoknak. A 60. perc környékén kiütközött a fáradtság a fiúkon, mondanom sem kell, sokat kivett belőlük az edzőtáborozás. Ezért az iksz különösen jó eredménynek számít.

Bajnoki címet nyert a berényi U19-es futsalcsapat

A Jászberény korosztályos csapata is részt vett a Heves Megyei Labdarúgó Szövetség által rendezett U19-es futsalbajnokságon. A három hétvégén át tartó sorozatot különböző helyszíneken rendezték meg.

Az első körben mindhárom meccsüket megnyerték a berényi fiatalok. A klub honlapja szerint leginkább a pétervásáriak izzasztották meg őket, de a Heves megyei alakulat sem úszta meg négy gólnál kisebb vereséggel.

Eredmények: JFC–Pétervására 11-7, JFC–Tiszagyenda 10-3, JFC–Gyöngyös 8-2.

A második fordulóban, Kunhegyesen újabb három magabiztos sikerrel vették az akadályt a fiúk.

Eredmények: JFC–Gyöngyös 3-0, JFC–Tiszagyenda 10-3, JFC–Jászárokszállás 10-3.

A szombati, utolsó játéknapra már bajnokként utazhattak az U19-esek Mátranovákra.

Eredmények: JFC–Pétervására 10-12, JFC–Jászárokszállás 18-2.

A torna végeredménye: 1. Jászberényi FC, 2. Gyöngyös, 3. Tiszagyenda, 4. Pétervására, 5. Jászárokszállás.

– A nagy mennyiségű hó, illetve az ónos eső miatt a hatvani pálya talaja alkalmatlanná vált mérkőzés rendezésére, ezért el sem utaztunk – árulta el lapunknak Pikó Attila, a JFC technikai vezetője. – Ráadásul a szerdai, Mezőkövesd elleni edzőmeccsünknek is búcsút mondhatunk, ugyanis Tomiszlav Szivicsék úgy döntöttek, hogy a rossz időjárásra való tekintettel Cipruson edzőtáboroznak. Ezért, ha minden jól megy, akkor legkorábban pénteken, a Dorog ellen léphetünk pályára – szögezte le Pikó. Bajnoki címet nyert a berényi U19-es futsalcsapat A Jászberény korosztályos csapata is részt vett a Heves Megyei Labdarúgó Szövetség által rendezett U19-es futsalbajnokságon. A három hétvégén át tartó sorozatot különböző helyszíneken rendezték meg.

Az első körben mindhárom meccsüket megnyerték a berényi fiatalok. A klub honlapja szerint leginkább a pétervásáriak izzasztották meg őket, de a Heves megyei alakulat sem úszta meg négy gólnál kisebb vereséggel.

Eredmények: JFC–Pétervására 11-7, JFC–Tiszagyenda 10-3, JFC–Gyöngyös 8-2.

A második fordulóban, Kunhegyesen újabb három magabiztos sikerrel vették az akadályt a fiúk.

Eredmények: JFC–Gyöngyös 3-0, JFC–Tiszagyenda 10-3, JFC–Jászárokszállás 10-3.

A szombati, utolsó játéknapra már bajnokként utazhattak az U19-esek Mátranovákra.

Eredmények: JFC–Pétervására 10-12, JFC–Jászárokszállás 18-2.

A torna végeredménye: 1. Jászberényi FC, 2. Gyöngyös, 3. Tiszagyenda, 4. Pétervására, 5. Jászárokszállás. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!