Sport

2017.01.05. 18:36

Moha, a büszke édesapa

Az őszi szezon egyik kellemes meglepetését a Vasas csapata szolgáltatta, amely a harmadik helyen telel az élvonalbeli bajnokságban. Egyik legjobbjuk a jászberényi nevelésű, de leginkább a Szolnok MÁV-ból ismert Remili Mohamed volt, aki a Nemzeti Sport osztályzatai alapján az őszi szezon csapatába is bekerült.

Varga Csaba

Budapest 20161015 Labdarúgás OTP Bank Liga bajnoki mérkõzés Vasas MTK Remili Mohamed Kanta József

Most jó lenni Vasas játékosnak, hiszen a listavezető Videotonnal és a második Honvéddal azonos pontszámmal várja az angyalföldi csapat a tavaszi folytatást. A honi futballkedvelők már-már az angol Leicester City magyar követőit látják a Vasasban. Aki nem tudná a Leicester 2015-ben éppen hogy csak megmenekült a kieséstől, rá egy évre pedig megnyerte hazája bajnokságát. A Vasas is hasonló cipőben jár, hiszen tavaly tavasszal csak a záró fordulóban harcolta ki a bennmaradást, most pedig az egyik bajnokesélyesnek számít.

– Csak óvatosan az esélyekkel – jelezte Remili Mohamed, aki sokat tett övéi sikeréért. – Valóban jó szezont zártunk, igazi csapatként játszottunk. A fiatalok és mi a rutinos játékosok jó elegyet alkotunk. Michael Oenning vezetőedző és segítője, Ferenczi Pista munkája is most érett be igazán. Talán mondani sem kell, hogy jobb felülről lefelé nézni a tabellát, mint alulról fölfelé, mint tavaly tavasszal. Természetesen nagyon messze van még a bajnokság vége, az a sorrend lesz majd a mérvadó. 
– Az elmúlt esztendőben a magyar foci kapcsán szinte minden a válogatottról szólt, a jó formában futballozó Remili neve azonban fel sem merült a  csapatnál. Vajon miért?
– Azt nem tudom, hogy képben voltam-e a kapitánynál, a lényeg, hogy nem kaptam meghívót. Ebből azt szűrtem le, hogy még jobban kell játszanom, és talán én is kapok meghívót a válogatottba. – Hallani lehetett, hogy a Moha becenevű futballista szolnoki évei alatt olykor belefelejtkezett az éjszakába, a tehetsége alapján jóval többre vihette volna, degeszre kereshetné magát valamelyik nyugati klubnál. Úgy túnik, hogy bölcsebb lett, megkomolyodott...

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Remili Mohamednek (balra) és angyalföldi társai az elmúlt ősszel együtt ünnepelték lelkes közönségükkel a bajnoki sikereket FOTÓ: NS/Veres Viktor
[/caption]

–  Nem tagadom, előfordult velem, belementem az ékszakába, de az is az én életem volt. Azon már kár siránkozni, hogy mi történt volna, ha... 
– Hogyan került Szolnokra?
– Egykoron a jászberényi utánpótlásban kezdtem, majd az MTK-ban folytattam, onnan kerültem a Tiszaligetbe. Őszintén szólva, jól éreztem magam Szolnokon, még Tóth Dénes fedezett fel, Lipták Zoltánnal – most a DVTK játékosa – egyetemben tett be minket a felnőtt csapatba. Utána Pápán kötöttem ki, de nem éreztem jól magam. Visszajöttem Szolnokra két év alatt, két második helyünk is volt, nekem is jól ment a játék, el is „csábított” az Újpest. Amikor azonban a szolnoki csapat, 2010-ben feljutott az első osztályba kölcsön adott az Újpest, visszatértem a Tiszaligetbe. Az első 11 meccsen hét gólt lőttem, de megsérült a keresztszalagom, ezért kihagytam 2011-ben a tavaszi szezont.  Aztán visszamentem Újpestre, annyira nem volt jó a hangulat a csapatnál, a vezetés elvárásai és az állomány erőssége nem állt egyenes arányban egymással. Ezt követően 2013-ban igazoltam a Vasas állományába, jól érzem magam Angyalföldön, mert jó a csapat és a társaság is.

– Tavaly sokan megkérdőjelezték Oenning edző tudását, hiszen 2015 tavaszán alig marad benn az együttes az élvonalban.
– Én tudom, hogy jó kezekben van nála a csapat, és be is bizonyosodott az ősszel. Amúgy nem sokat variál, a debreceni meccs után azt mondta: „A pályán nem álmodozni, hanem játszani kell. Amíg Messi és Cristiano Ronaldo nem nálunk játszik, addig azt kell csinálni, amit én mondok”.   
– Végül és nem utolsósorban Remili Mohameddel beszélgettünk a családról is, hiszen már több mint négy éve nős ember, sőt két gyermek boldog és büszke apukája.
– Több mint négy esztendeje, hogy megnősültem, azóta a feleségem Saci. Három éve született fiunk, Aris, tavaly áprilisban pedig Stella lányunk. Mielőtt önnel beszéltünk egész délelőtt én voltam a gyerekekkel. Mondom, megkomolyodtam, első a család.

Névjegy

Remili Mohamed

Született: 1985. május 31.

Állampolgársága: algériai, magyar

Magassága: 180 cm

Beceneve: Moha, Remi

Posztja: középpályás

Klubjai: Jászberény, MTK, Szolnok, Újpest, Vasas FC

Családi állapota: nős, két gyermek édesapja

Született: 1985. május 31.

Állampolgársága: algériai, magyar

Magassága: 180 cm

Beceneve: Moha, Remi

Posztja: középpályás

Klubjai: Jászberény, MTK, Szolnok, Újpest, Vasas FC

Családi állapota: nős, két gyermek édesapja Remili Mohamednek (balra) és angyalföldi társai az elmúlt ősszel együtt ünnepelték lelkes közönségükkel a bajnoki sikereket FOTÓ: NS/Veres Viktor -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!