Sport

2017.04.09. 08:30

A Körmend ellen javíthat az Olaj KK

A zalaegerszegi vereség után vasárnap hazai pályán javíthat a Szolnoki Olaj, amely rendhagyó időpontban, 15.15-kor fogadja a Körmend csapatát a Tiszaligeti Sportcsarnokban.

Varga Csaba

Egy biztos, a felsőház csütörtöki második fordulójának nyertese nem a címvédő Olaj legénysége. Nem elég, hogy a piros-feketék 97–89-es vereséget szenvedtek Zalaegerszegen, a szombat­helyi Falco legyőzte 69–62-re a listavezető Alba Fehévárt. Mindezeknek köszönhetően a csütörtökön szabadnapos Körmend megtartotta pontelőnyét, a ZTE és a Falco pedig befogta a Szolnoki Olaj csapatát.

Visszatérve a csütörtöki egerszegi meccsre, felváltva vezettek a felek, az első negyed végén a ZTE fordított 15–3-as rohammal (31–22), a második játékrészben az Olaj 14–2-vel vette vissza a vezetést (44–49), a harmadik és a negyedik negyed fordulóján 14–4-gyel billentette maga felé a mérleg nyelvét a ZTE (83–74). A végjátékban az Olaj 88–84-re felzárkozott, de a jól játszó vendéglátók a tripla-duplát gyártó – 30 pont, 11 lepattanó, 10 gólpassz – Emmanuel Ubilla vezérletével behúzták a meccset.

Zalakerámia ZTE KK – Szolnoki Olaj 97–89
(31–25, 13–24, 29–23, 24–17)
Zalaegerszeg, 1800 néző. V.: Papp P., Söjtöry, Minár L.

ZTE: UBILLA 30/9, NORFLEET 24/6, Benke 8/3, Szabó Zs. 6/6, DRUNGILAS 16. Csere: WRIGHT 7, Mohácsi 6/6, Kis R.
Edző: Bencze Tamás

SZOLNOK: PAVLICSEVICS 24/15, VOJVODA 15/9, Popovics 9/3, Eilingsfeld 3/3, ANDRIC 19. Csere: Wittmann 2, Tóth Á. 8, Boriszov 9/9.
Edző: Kmézics Zorán
– Már az első félidőben sem játszottunk rosszul, az utolsó három percet kivéve, amikor óvodás hibákat követtünk el – mondta nso.hu-nak Bencze Tamás, a ZTE edzője.
– A félidőben átbeszéltük ezeket, aztán a szünet után védekezést is váltottunk, a srácok vevők voltak mindenre. Jó volt kívülről nézni őket, egyébként is kemény, de színvonalas meccs volt. Örülök, mert nagyon erős csapatot vertünk meg.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Eilingsfeld Jánosnak (balra) és szolnoki társainak is össze kell kapniuk magukat Fotó: Mészáros János
[/caption]

Ubilla ugyebár 11, míg társai további 37 lepattanót szedtek. A 48-ból a fele, vagyis 24 volt a támadó lepattanó a zalaiak statisztikájában. Az Olaj mindösszesen 22, közte 2 lepattanót szedett a meccsen. Erről (is) beszélt Kmézics Zorán az Olaj edzője.
– Mindent elmond, hogy huszonnégy támadólepattanót szedtek ellenünk, így nem lehet mérkőzést nyerni. Ráadásul Tóth Ádám korán kipontozódott, ami szintén nem jött jól nekünk. Egyszerű matematika, az elveszített lepattanó csata hozta magával, hogy a ZTE 81, míg csapatunk csak 59 támadást vezethetett, ezt már nem tudtuk ellensúlyozni. 

Nincs megállás, a következő hat napban újabb két rangadó vár a címvédőre. Előbb vasárnap a Körmend érkezik a Tiszaligetbe, majd csütörtökön Vojvodáék utaznak a trónkövetelő Alba Fehérvár otthonába.
– Előbb Körmend ellen kell felkészülnünk – folytatta Kmézics edző.
– Ha valamit el akarunk érni a bajnokságban, többet kell nyújtanunk, férfiasabban, keményebben kell játszanunk. Troy Barnies már elkezdett mozogni, viszont Luksa Andricnak rögzítősín került az ujjára, ami Egerszegen sérült meg, miután centerünk egy ütközést követően egy reklámtáblára esett, amiről hiányzott védőszivacs. Velük, vagy nélkülük nagyon nehéz dolgunk lesz, várjuk közönségünket, együtt harcoljuk ki a győzelmet vasárnap délután.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!