Sport

2017.04.15. 10:30

Az OSC-n át vezet az út a döntőbe a Dózsának

A középszakasz után a rájátszással folytatódik a honi pólóbajnokság. A címvédő Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP az OSC-vel játszik legalább kétszer, legfeljebb háromszor az elődöntőben. Várják a szurkolókat a Vízilabda Arénába szombaton 18:00-kor.

G. I.

Döntetlenről indul a Szolnok–OSC párosmérkőzés ma 18 órakor a Vízilabda Arénában. A középszakaszt követően a címvédő a második, a fővárosi csapat a harmadik helyen végzett. Ősszel mindkét fél vendégségben nyert (Szolnokon 14–11-re az OSC, a fővárosban 11–7-re a Dózsa) így 3–3-ra áll a párbaj. A bajnoki kiírás szerint az egymás ellen küzdő felek magukkal viszik az egymással korábban lejátszott két meccs pontjait. Ezeket is beszámítva hét pontot kell elérni a továbbjutáshoz.

– Ránk nem vonatkozik a munkaszüneti nap, pénteken is két edzésünk volt – mondta Cseh Sándor, a szolnoki csapat vezetőedzője.

– Múlt hétvégén, illetve a hét elején egy kis fizikális munka, kedden és szerdán pedig már taktikai jellegű tréningjeink voltak. Nagyon nehéz mérkőzésekre számítok, mert – bár több hullámvölgye is volt, és edzőt is cserélt – amikor a szezon elején összeállt az OSC, akkor sokan a bajnokság egyik esélyesének tartották, teljes joggal.

– Azt az eddigi mérkőzéseinken is tapasztaltuk, hogy milyen sokat számít ebben a bajnokságban a hazai pálya. És tudom, hogy az ünnepek miatt nyilván sokan elutaznak, mégis nagyon szeretnénk, ha minél többen jönnének ki az uszodába, mert a szurkolói támogatás nagyon komoly segítséget jelentene.

A másik ágon a rájátszást az első helyről kezdő Eger a friss Eurokupa-győztes Ferencvárossal meccsel odahaza 20 órától. Az egriek hazai pályán 10–10-et játszottak a Fradival, a Népligetben viszont 13–7 arányban nyertek, így a párharcot 4–1-es előnyről kezdik.

Az elődöntő további játéknapjai: április 19. (szerda) és – ha szükséges – április 22. (szombat). Döntetlen nincs, ha a rendes játékidő végén egyenlő az állás, akkor ötméteresek következnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!