Sport

2017.04.19. 12:50

Egy sikerre a pólódöntőtől a Dózsa

Az Eger már készülhet a fináléra, ellenfele azonban még nem ismert. Ma este viszont akár már meg is lehet a döntő másik résztvevője. Ehhez annyi szükségeltetik, hogy a címvédő Dózsa nyerjen a fővárosban.

G. I.

Hiába a húsvét, nem volt ünnepi hangulatban Cseh Sándor szombat este. Pedig az elődöntő első mérkőzését megnyerte a Dózsa. Ám a 13–10 során mutatott játék nem volt olyan, amilyenért tűzijátékokat lőnének a Vízilabda Arénában.
– Nagyon komolyan magunkba kell nézni, keményen dolgoznunk kell a hétköznapokban is, a meccseken is, mert az elkövetkező időszakban mindenképpen felfelé kell, hogy íveljen a játékunk színvonala – morgolódott Cseh Sándor vezetőedző.

– Márpedig az ilyen „magábanézős” felszólítás eleddig jól sült el, hiszen legutóbb az Egertől elszenvedett 8–5-ös vereség után volt kötelező önvizsgálat. Akkor az az Olympiakosz elleni idegenbeli BL-sikerhez vezetett. Valami ehhez hasonlót várhat most is a Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP szakvezetője.

Az alapszakaszban négy góllal nyerni tudott a címvédő az OSC vendégeként. Ebből azon ban nem következik feltétlenül az, hogy most is így lesz.
– Ma már játszhat a két eltiltott emberünk, Drasko Brguljan és Szlobodan Nikics, remélhetőleg velük még jobbak leszünk – jelezte Német Toni, aki szombaton az OSC kezdőcsapatában szerepelt.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] FOTÓ: Mészáros János
[/caption]

A pólós derbi ma 20 órakor kezdődik. Döntetlen továbbra sincs, ha a négyszer nyolc perc után egyenlő az állás, akkor ötméteresek következnek. Ha szükséges – de erre ne is gondoljunk – szombaton újra egymásnak esnek a csapatok, hogy eldőljön, ki lesz az Eger ellenfele a döntőben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!