Sport

2017.04.23. 22:12

Győzelemmel távozott Szolnokról a ZTE

Az idei bajnokságban először kapott 100 pontnál többet hazai pályán a címvédő.

bb1.hu


Szolnoki Olaj KK – Zalakerámia ZTE KK 98-102 (25-19, 20-21, 27-30, 26-32)

Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok
V.: Benczur T., Győrffy P., Hegedüs T. (Gencsev P.)

Szolnoki Olaj KK: Pavlicsevics 12/9, VOJVODA 21/9, BARNIES 22/12, EILINGSFELD 13/3, ANDRIC 17. Csere: Popovics 5, Boriszov 4, Tóth Á. 4, Wittmann -.

Zalakerámia ZTE KK: UBILLA 17/6, NORFLEET 26/12, BENKE 18/3, Szabó Zs. 2, Drungilas 14. Csere: WRIGHT 16, Mohácsi 6/6, Kis R. 3/3.

Kipontozódott: Vojvoda, illetve Drungilas

Az ötödik Szolnok a negyedik Zalaegerszeget fogadta a felsőház hetedik körében vasárnap este, írja a bb1.hu.

Villámrajtot vettek a hazaiak, akik Eiligsfeld, Andric és Vojvoda pontjainak köszönhetően egy 11-0-s rohammal kezdték a találkozót. Már majdnem négy perc eltelt a mérkőzésből, amikor Mohácsi hármasával megszülettek az első vendég-pontok, de erre Barnies a saját triplájával válaszolt, a hazai előny pedig a negyed közepén 10-13 pont között állandósult. Amilyen jól kezdte azonban a játékrészt az Olaj, annyira rosszul fejezte be azt: utolsó hat dobásukat kihagyták a hazaiak, (Andric még a büntetővonalról sem tudott betalálni), ezt kihasználva pedig a Zete Benke és Wright vezetésével feljebb zárkózott (25-19).

A második negyed Norfleet ziccerével indult, majd előbb a Szolnok, később a Zete dobott pár megválaszolatlanul hagyott kosarat – mivel a zalaiak tették ezt többször, 32-nél utolérték a házigazdákat. Az Olaj azonban – ekkor még – nem adta át a vezetést ellenfelének, és Barnies illetve Vojvoda kosaraival újból ellépett a Zalaegerszegtől, amely Wright utolsó másodperces közelijének köszönhetően egy ponttal megnyerte azért a negyedet (45-40).


[caption id="" align="aligncenter" width="640"] Norfleet remek mérkőzést tudhat maga mögött | Fotó: bb1.hu/Zsu
[/caption]

A szünet után sokáig hiába próbálkozott keményen a ZTE, a lendületbe jött Vojvoda által vezetett Szolnoknak úgy tűnt, mindenre van válasza. Sőt, a hazaiak rá is pakoltak pár pontot a félidei előnyükre, de a negyed végét ismét elrontották: az egész meccsen remekül játszó, a harmadik játékrészben 15 pontot szerző Norfleetnek hála a zalaiak egy 7-0-s rohammal zárták a periódust, így mindössze két pontra csökkent a hátrányuk az utolsó felvonás előtt (72-70).

A negyedik negyed Drungilas büntetőivel indult, majd Andric duplája után Benke rámolt be egy hármast – ezzel a találkozó során első alkalommal vették át a vezetést a vendégek. Sőt, Ubilla újabb hármasával és Szabó tempójával el is léptek egy kicsit a zalaiak, de Barnies gyors öt pontjával és Vojvoda triplájával pillanatokkal később már ismét az Olaj járt előrébb. Bencze időkérése után Wright két ziccerére Pavlicsevics távolról válaszolt, majd Benke szerzett egymás után két kosarat. Ha a hátrány nem lett volna elég, a hajrát az ötödik faultját is begyűjtő Vojvoda nélkül kellett megvívnia a Szolnoknak – ráadásul a magyar válogatott játékos egy technikait is kapott a nyakába búcsúzóul. A vendégek mindhárom büntetőjüket értékesítették, Wright ziccere után pedig két és fél perccel a vége előtt kétszámjegyűre nőtt a zalaiak előnye, ahonnan már nem volt visszaút a Szolnok számára.

Zoran Kmezic, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője (kosarsport.hu): Jól kezdtük a mérkőzést, de kulcsfontosságú helyzetekben kosarakat hagytunk ki és rendezetlen volt a védekezésünk. Nem szabad elveszteni a hitünket, messze még a bajnokság vége. Hibáinkból tanulnunk kell és menni tovább.

Bencze Tamás, a Zalakerámia ZTE KK vezetőedzője (kosarsport.hu): Nagyon kemény mérkőzés volt, tudtuk hogy a bajnok otthonában nehéz nyerni. Csapatként játszottunk és a meccs elején lévő nagy különbségnél sem ijedtünk meg. Gratulálok a csapatomnak, és nagyon örülök, fontos győzelem ez számunkra, de ez még nem a bajnokság vége és összpontosítanunk kell a következő mérkőzésekre is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!