Sport

2017.04.27. 12:55

Ha nem nyer Körmenden, ötödik marad a címvédő Szolnoki Olaj

A felsőházi középszakaszban három meccset vesztett zsinórban az Olaj csapata. Ha ma este hat órakor (tv: M4 Sport) nem sikerül a bravúr Körmenden, úgy a címvédő nagy valószínűséggel az ötödik helyről kezdi a rájátszást.

Gutai István


Dőreség lenne kilátástalannak nevezni az Olaj helyzetét, de tagadhatatlan, hogy szorul a hurok a csapat nyaka körül. A ZTE elleni hazai meccsen a korábban problémás dobásbiztonsággal nem volt baj, ezt bizonyítja a kilencvennyolc szerzett pont. Ugyanakkor a védekezés szétcsúszott, erre pedig a kapott százkét a bizonyíték. A középszakaszban eddig 2–4 a címvédő mérlege.

[caption id="" align="alignleft" width="640"] Milos Boriszovra (labdával) és társaira újabb nehéz meccs vár, ezúttal Körmenden | Fotó: Csabai István
[/caption]

A Körmend a második helyen áll, de csipkednie kell magát, hiszen a csillagok szerencsétlen együttállása esetén akár még az ötödik helyig is visszacsúszhat. Az MTE huszonegy győzelemnél tart, az Olaj tizenkilencnél, a maival együtt három forduló van hátra a középszakaszból. Ugyanakkor a Körmend még háromszor játszik, a Szolnok viszont az utolsó körben szabadnapos lesz. Ha a címvédő mindkét hátralévő meccsét megnyeri, az a negyedik helyhez még elég. Ha viszont ma kikap, akkor szinte bizonyosan az ötödik helyről kezdi a play-offot.

A körmendi Szentély nem az a hely, ahova nyerni járnak a vendégcsapatok. Az Olaj is vereséget szenvedett az idei és a tavalyi alapszakaszban, sőt, a középszakaszban is. Igen ám, de az igazán fontos találkozón, a bajnoki elődöntő második meccsén 80–73-ra győzött. 2016. május 21-én Parrish Petty huszonkét pontot szerzett, Vojvoda Dávid viszont huszonnyolcat. Aligha kell reprezentatív közvélemény-kutatást tartani annak kiderítésére, hogy hány szolnoki szurkoló lenne elégedett most is ezzel az eredménnyel.
Csakhogy van itt több bökkenő: az MTE hazai pályán igencsak erőteljes. Ráadásul a hazaiaknak is nagyon kell a győzelem.

Hétvégén a Körmend szabadnapos volt és a pihenő rendkívül jól jött. Korábbi két meccsüket ugyanis csak hat emberrel tudták lejátszani, lévén Petty, Allen és Horti is sérült (volt). Vagyis amellett, hogy egy hetet készülhettek az Olajra, a sérült trióba is életet verhettek. A ködösítés természetesen megy: egész Körmenden nincs ember, aki meg tudná mondani, hogy mondjuk Petty és/vagy Allen tud-e játszani, és ha igen, akkor mennyit. Mindenesetre senki se lepődjön meg, ha a két amerikai pályára lép. Igaz, hogy sérülésből visszatérve, de mégis csak pihenten, frissen.

A felsőház hetedik körének másik találkozóján a Szolnokon győztes, ezzel a harmadik helyét bebiztosító ZTE a listavezető Albát fogadja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!